View Single Post
Vechi 30.03.2010, 17:19:52
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu nu cred ca parintele Cleopa ar fi zis asa ceva ci s-a strecurat o eroare poate in textul unor editii mai vechi cine stie cum.
Inteleg o eroare, doua, dar in scrierile Parintelui despre calendar, e plin de astfel de erori!

Citat:
Se poate observa destul de clar hotararea Sfantului Sinod Panortodox de la 1948 (unde doar patriarhia ecumenica nu a luat parte) unde s-a hotarat ca sa se tina pe teritoriul fiecarei tari calendarul cum se tine in tara respectiva.
Adica in Serbia se tine calendarul neindreptat,in Rusia calendarul neindreptat,in Grecia calendarul indreptat,in Sfantul Munte calendarul indreptat etc.
Gresit Mihai! Sa vedem cine a fost prezent cu adevarat la Moscova in '48!

† Smeritul Alexei, din mila lui Dumnezeu Patriarh al Moscovei și întregei Rusii.
† Smeritul Calistrat, Catolicos-Patriarh al Georgiei.
† Smeritul Patriarh al Serbiei Gavriil.
† Smeritul Justinian, din mila lui Dumnezeu Patriarh al României.
† Smeritul Ștefan Exarhul Bulgariei.
† Mitropolitul Ilie al Libanului.
Din partea Bisericii Antiohiei † Mitropolitul Ilie al Libanului, † Mi*tropolitul Alexandru al Emesiei.
Din partea Bisericii Alexandriei, idem.
Din partea Bisericii autocefale Ortodoxe din Polonia, † Smeritul Timotei, Arhiep. Bielostocului.
† Din partea Bisericii albaneze, episcopul Paisie al Coriței.
† Exarhul Patriarhiei Moscovei din Cehoslovacia, Elefterie arhie*piscop al Pragăi

http://hexaimeron.ro/Calendar/Hotarire.html

Eu nu vad Patriarhia Ierusalimului! Nu vad nici ROCOR-ul! Deci, n'a fost "pan-ortodox"!

Am mai scris de aceasta conferinta de trista amintire pe aici!

In primul rand, la acest "sinod" erezia serghianista a fost ascunsa cu desavarsire! "Smeritul" Patriarh rus cocheta cu satana anti-hristica bolsevica, data anathemei de Sfantul Patriarh Tikhon, in timp ce adevaratii crestin-ortodocsi rusi, se aflau sub prigoana in gulagurile sovietice!

E de ajuns pentru mine ca acest "sinod" a fost dat anathemei de catacombistii rusi!

Vocea libera si necenzurata a rusilor albi n'a fost prezenta, pentru a denunta crimele comunistilor si vandutilor din PM!

Deci, ce autoritate poate sa aiba un astfel de sinod?
Reply With Quote