Citat:
În prealabil postat de mariusblanc
Toate solutiile sunt partiale, nu cred ca NLp-ul sau alte terapii pot sa inlocuiasca spiritualitatea. Singurul lucru pe care il cred este ca spiritualitatea e falsa daca eu nu stau bine cu mine. Daca ma apuc sa ma rog dar imi e teama de cel caruia ii adresez rugaciunea atunci acest conflict imi mananca sufletul. Cred ca aceste terapii ne aduc pe linia de plutire, apoi putem chiar si zbura daca vrem. Dar cat suntem sub apa cu capul nici o spiritualitate nu functioneaza pentru ca nu o intelegem decat prin teama (de pacat, de iad, de preot, de dumnezeu, de pedeapsa... peste tot numai teama, niciunde iubire)
|
Aici am si eu o problema, invatatura/educatia mea crestina a fost realizata prin intermediul fricii, nu ca imi facea cineva nustiuce daca nu ma rugam ci in sensul ca Dumnezeu pedepseste si pedepseste si pedepseste...aparent numai pe cei ce cred in el

.
Asa ca facand ceva ce nu corespunde IN FORMA cu morala crestina imi creez un sentiment apasator, ca un nor intunecat ce pluteste deasupra mea prevestind nenorocirea si pedeapsa aferenta neascultarii, chiar daca IN ESENTA nu este contra moralei crestine sau este dar nu constituie ceva grav.