Citat:
În prealabil postat de ben_gal
Hai ca te contrazici.
Ai scris:
"Diferentzele astea de care tot amintesti tu aici sunt fiindca ne ghidam dupa legi diferite - voi inca tineti legea veche, mozaica (sau iudaica, sau cum s-o mai fi numind), iar noi pe cea noua, instituita de catre Insusi Mantuitorul Iisus Hristos"
Iisus Hristos a tinut legea veche, mozaica, ca si mine.
M-am lamurit si nu mai caut caci nu am ce gasi.
Te temi de adevar.
|
nu prea te-ai lamurit bine... tare 'greu de cap' mai trebuie ca esti!... dezolant... Si nu ma contrazic deloc, ci dimpotriva, ma auto-sustin si ma cam repet ('in gol', din cate s-ar parea), reciteste mai bine si postarile mele anterioare... Iisus Hristos a fost criticat si rastignit pe motive mincinoase si fiindca evreilor de atunci (adica stramosilor tai) ipocritzi, vicleni, perfizi si mandri (acuma, nu ca noi, sau cel putin eu, nu am/as avea sau ne/mi-ar fi straine astfel de 'trasaturi' de caracter precum cele tocmai enumerate de mine aici - probabil ca L-am rastigni din nou cu pacatele noastre - dar asta e alta poveste...) li se parea ca EL nu ar fi tinut legea mozaica, pe atunci (criticandu-L aspru/vehement pt. unele vindecari pe care le facea in ziua sabatului lor si aducandu-I false acuzatii, cum ca nu ar fi respectat acea 'zi de odihna' conforma legii vechi etc). Prin activitatea Sa pe pamant - faptele, minunile nenumarate, propovaduirea si mai ales, prin Rastignirea Lui -, Mantuitorul Hristos a instituit Legea cea noua!... Si, nu, eu nu ma tem de adevar, ci tu s-ar parea ca esti cel care te temi, sau mai bine-zis, te procrastinezi (incapatzanezi) si nu vrei/refuzi (ca si stramosii tai, dealtfel - tipic) sa vezi si sa accepti adevarul!...

continui sa te amagesti si sa te mintzi singur (ca si multi altii, din pacate, dintre cei de alte credinte decat cea crestin-ortodoxa, adica cea dreapta). Dar sa speram ca va veti trezi si voi (sau macar unii dintre voi), intr-o buna zi (dupa cum scrie si prin Apocalipsa)...
"...si nu mai caut caci nu am ce gasi" - asta e un forum crestin-ortodox, in caz ca si cu memoria ai probleme!... la ce te-ai fi asteptat sa gasesti aici, (altceva decat dezbateri cu specific)?! Mai bine 'subsemneaza' pe la vreun alt forum, care dezbate subiecte specifice credintei tale etc, poate vei gasi acolo raspunsurile 'edificatoare' pe care le asteptzi!...
In sfarsit, fiecare cu opiniile si cu acceptziunile lui... mai bine sa ne oprim aci, ca n-are rost sa mai continuam si sa ne mai lungim aiurea cu diferentzele de opinii, caci devine obositor si sforaitor de plictisitor... in plus, fiecare o tine pe-a lui, si nu am ajunge nicaieri, decat, probabil (sigur) tot la... cearta, controverse, polemica, 'paruieli online in scris' etc (iarasi tipic).