View Single Post
Vechi 31.03.2010, 11:10:40
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Am inteles ca modul de a realiza un caledar a evoluat de-a lungul timpului in functie de cunostintele astronjomice cunoscute..calendsrul fiind reflectzia miscarii pamantului..lunii ,soarelui si astrelor.De asemenea am inteles ca cel facut de Iulius Cezar are o abaterecare creste in timp..nu cumva folosirea unui calendar cat mai exact ne duce la serbarea zilelor sfinte mai aproape de cele intamplate in vechime?Este asta o erezie?Cred ca invatatul este o datorie a noastra a tuturora..Cred ca dupa vechile calendare..vom ajunge sa serbam craciunul in vara..pana la urma..ar fi corect?

Frate, timp de 3 (TREI) secole si ceva, dupa schimbarea calendarului bisericesc cu cel gregorian in Apus, vocea Ortodoxiei, exprimata prin Soboare Ecumenice, numite acum pan-ortodoxe (din perspectiva ecumenistilor, Ortodoxia nu poate convoca un sinod "ecumenic", fara Roma), a fost impotriva acestei schimbari! Pastram ce am primit de la inaintasii nostri, fara a urmari, pandi, vremurile si astrele! Si s'au dat anatheme grele dar... in secolul 20 a intrat duhul masonico-modernist in Biserica, prin erezia ecumenista, schimbarea calendarului facand parte din acest plan marsav!

Si acum privim spre BOR: pe timpul lui Cuza au vrut sa inlocuiasca calendarul bisericesc cu cel gregorian, dar n'au reusit datorita rezistentei darze a unor Sfinti ca Sfantul Calinic de la Cernica!

Masonii nu s'au lasat! Au incercat si dupa... in 1903 insa, sinodul BOR, cu adevarat ortodox, s'a impotrivit schimbarii, afirmand:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.

Masonii iarasi nu s'au lasat, si in final, au reusit sa sparga Ortodoxia romaneasca! Oameni ca Pimen si Miron Cristea scoliti prin Occident, unul la Paris, daca nu ma insel si celalalt la facultatea protestanta din Budapesta, au adus dezbinarea in randul crestinilor ortodocsi romani!

Atunci, lumea n'a inteles bine ca'n spatele acestei schimbari de 13 zile, care parea un nimic, se afla erezia ecumenista! Manipulati, santajati, cumparati, o mare parte din vladici au acceptat!

Mai trist este ca in loc sa opuna o darza rezistenta, asa cum a facut Ortodoxia secole intregi, acestia au acceptat inovatia si o parte dintre ei, chiar au cautat "scuze si motive"!

Daca toti vladicii nostri, preoti, si cativa episcopi s'ar fi opus in 1924 afirmand raspicat: NU SCHIMBAM CALENDARUL BISERICESC, acum am fi fost cu siguranta uniti!

Dar n'a fost sa fie asa...

Trist este ca acum lumea poate observa limpede cine avea atunci dreptate: acei "fanatici, nebuni" care se inchinau la calendar, sau aceia care au acceptat inovatia?
Reply With Quote