Citat:
În prealabil postat de lacrimi
Domnul Isus se referea la pagani, la necrestini.
|
Asta ar insemna ca paganii pot intra in imparatia cerurilor daca se fac ca niste copilasi? De acord cu tine ...
Pe vremea cand spunea Domnul aceste lucruri nu existau crestini sau copii botezati, caci El nu murise inca si inviase, iar Duhul Sfant nu se coborase. Deci, da, vorbea necestinilor si ii invata cum sa-L urmeze. Si ce spune EL e vrednic de crezare si de implinit.
Citat:
Ar fi ciudat sa spunem ca trebuie sa venim la El ca si pruncii, iar apoi sa-i excludem chiar pe copiii care ni s-au dat drept model de a intra in comuniune cu el prin botez.
|
Copii nu sunt exclusi, caci din start sunt mai buni ca noi chiar daca am avea 10 botezuri :). Dimpotriva, noi ne excludem daca nu devenim ca ei.
"A deveni ca un copil" presupune un caracter plin de incredere in Dumnezeu [ati observat cum copiii cred orice le spui] si in promisiunile Lui.
Citat:
Din ce spui tu, inteleg ca trebuie neaparat sa pacatuiesti, apoi sa te pocaiesti si numai dupa aceea poti primi Sfanta Taina a botezului.
|
Cunosti vreun om care sa nu fi pacatuit? E natural ca pocainta sa urmeze dupa ce pacatuiesti, caci pocainta inseamna chiar a ne lepada de pacate. De aceea Domnul nu ne-a felicitat ca suntem sfinti ci ne-a spus sa ne pocaim si apoi sa ne botezam. Observa ordinea :
Fapte 2:38
Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt.
Aceasta este viziunea mea asupra celor ce m-ai intrebat. Te rog sa ma ierti daca am scris ceva nepotrivit.