View Single Post
Vechi 31.03.2010, 14:42:41
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asta ar insemna ca paganii pot intra in imparatia cerurilor daca se fac ca niste copilasi? De acord cu tine ...

Pe vremea cand spunea Domnul aceste lucruri nu existau crestini sau copii botezati, caci El nu murise inca si inviase, iar Duhul Sfant nu se coborase. Deci, da, vorbea necestinilor si ii invata cum sa-L urmeze. Si ce spune EL e vrednic de crezare si de implinit.

Nu cred ca paganii pot intra in Imparatia lui Dumnezeu daca se fac ca niste copilasi... Pentru ca Domnul Isus ne avertizeaza ca "nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin Mine"... Adica putem ajunge la Dumnezeu Tatal numai botezandu-ne in Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh...

Citat:
Copii nu sunt exclusi, caci din start sunt mai buni ca noi chiar daca am avea 10 botezuri :). Dimpotriva, noi ne excludem daca nu devenim ca ei.
"A deveni ca un copil" presupune un caracter plin de incredere in Dumnezeu [ati observat cum copiii cred orice le spui] si in promisiunile Lui.
Dar nu putem avea 10 botezuri, nu?... Pentru ca "exista un singur Domn, o singura credinta, un singur botez" Dupa cum spuneam, copiii nu au pacate pentru care sa se pocaiasca. Si din moment ce nu si-a inchis inima printr-o respingere voita a vointei lui Dumnezeu, inima lui este deschisa si capabila de a primi harul lui Dumnezeu.
Fireste, nici evreii nu isi intreaba pruncii daca vor sa se nasca in Israel sau daca vor sa fie evrei.Evreii nu-si intreaba pruncii "vrei sa porti semnul legamantului si sa apartii poporului lui Dumnezeu sau nu vrei? Aceasta decizie apartine parintilor. Iar legatura dintre circumcizie si botezul crestin este foarte mare. Sfantul Apostol Pavel spunea: "in El ati fost taiati imprejur, cu taiere imprejur nefacuta de mana, prin dezbracarea de trupul carnii, intru taierea imprejur a lui Hristos ingropati fiind impreuna cu El prin botez." Deci, pentru crestini, botezul este plinirea taierii imprejur din Vechiul Testament.

Citat:
Cunosti vreun om care sa nu fi pacatuit? E natural ca pocainta sa urmeze dupa ce pacatuiesti, caci pocainta inseamna chiar a ne lepada de pacate. De aceea Domnul nu ne-a felicitat ca suntem sfinti ci ne-a spus sa ne pocaim si apoi sa ne botezam. Observa ordinea :

Fapte 2:38

Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt.

Aceasta este viziunea mea asupra celor ce m-ai intrebat. Te rog sa ma ierti daca am scris ceva nepotrivit.
De ce trebuie sa asteptam sa pacatuim, apoi sa ne pocaim si deabia dupa sa ne botezam?... Tu vrei sa spui ca dupa ce te-ai botezat nu ai mai pacatuit? Toti suntem plini de pacate si nu cred ca exista un om pocait intr-adevar de toate pacatele lumesti. Incercam toti sa fim cat mai pocaiti, dar nimeni nu este fara de pacat. De aceea, cred ca numai pruncii sunt fara de pacat in momentul botezului, exact asa cum vrea si ne indeamna Domnul Isus.