View Single Post
Vechi 31.03.2010, 19:20:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Botezul este foarte necesar, dar este un act al credintei mele, facut voit si cu libera alegere, ca sa-mi poate fi socotit ca fapta de credinta. Iar copiii sunt sfinti pana cand cresc mari si pacatuiesc PENTRU CA PARINTELE E CREDINCIOS, deci , nimic fara Hristos. Asta o spune Sf Ap Pavel, ce as mai putea adauga eu?

Cred ca Hristos e Dumnezeu intrupat care a murit pentru a reabilita omul cazut in pacat iar cei ce cred in El sa capete mantuirea. Fara EL nu ar exista pocainta, curatire, sfintire, nici nu sunt posibile alte fapte de credinta, caci numai El ne da putere sa le facem. Dar Dumnezeu e drept si nu va trimite in iad un copil care a murit nebotezat, fara sa apuce sa pacatuiasca, asa cum nici pe talharul de pe cruce nu l-a trimis in iad pentru ca nu a avut timp sa se boteze.
exista "botezul muceniciei" sau botezul sangelui.
Exista mucenici care nu au fost botezati in prealabil, care s-au convertit spontan, au marturisit pe Hristos si au primit moartea.. nu mai caut exemple. Este botezul sangelui.
(stiu ca talharul de pe cruce nu este chiar un mucenic, dar Dumnezeu i-a vazut credinta si pocainta. La Dumnezeu toate sunt posibile, iar daca doreste da aceeasi plata unui lucrator care a venit in ultimul ceas.. nu inseamna ca noi sa neglijam cu buna stiinta botezul zicand ca uite unii au fost mantuiti altfel)

Last edited by anna21; 31.03.2010 at 19:30:14.
Reply With Quote