Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Parerea mea este ca aflarea,cunoasterea este foarte importanta pentru un om.Cand vorbesc de cunoastere vorbesc si de religie si de astronomie,si de geografie si de istorie.Evident ca pentru un copil de 5-6 ani ar fi mai indicat sa cunoasta animale si pasari .Cunoasterea nu este un pacat,pana la urma cunoastem tainele lui Dumnezeu,tainele Creatorului iar de cele mai multe ori cunoasterea trebuie sa se imbine cu rugaciunea si documentarea religioasa,cu Dumnezeu.
|

Nu sunt fanatica.. (cred)..
In loc de povesti ii citesc despre univers (deja stie mai multe decat adultul mediu privitor la tv)..
Dar inainte de a-l invata orice, eu trebuie sa-l invat ca exista Sf. Treime si Sf. Taine ale bisericii. Daca stie asta, nimic nu-i lipseste.
Din pacate nu pot sa inchid ochii si sa ma prefac ca nu vad realitatea: scoala scoate atei pe banda rulanta.
De fapt, mai rau, se accepta la nevoie existenta unor fiinte spirituale (la gradinita, cel putin) si a unui dumnezeu impersonal (ca un principiu al binelui, justitiei etc..)
Copiii sunt spalati pe creier.. pot veni cu exemple concrete.
Am ajuns sa-i spun copilului ca educatoarea lui este cam slabuta la minte.. (ce sa-i spun? ca sunt mintiti sistematic?)