View Single Post
Vechi 01.04.2010, 13:40:17
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 185. Proorocii uitate, proorocii corectate (IV)

3. Sfârșitul timpului

Și dacă tot a venit vorba de sfârșitul vremii, apăi sfârșitul timpului este un subiect foarte drag pucioșilor.

Dar despre sfârșit, Biblia spune: “Iar când veți auzi de războaie, și de zvonuri de războaie, să nu vă tulburați, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârșitul”. ( Marcu, 13, 7)

Pucioșii știu altfel, căci ei știu totul și pe toate le știu : “sfârșitul este foarte aproape… suntem în drum spre sfârșit… sfârșitul bate la ușă… vine sfârșitul… iată sfârșitul… sfârșitul a început… totul s-a sfârșit …totul sfârșitu-s-a!” . Partea nostimă e că la ei ordinea firească pare a fi cu totul dată peste cap: după ce “totul s-a sfârșit” în mod repetat (1967, 1972 și 1974) ne pomenim că după doar un an și jumătate iarăși amenință cu sperietoarea “vine sfârșitul”(3 decembrie 1975), de parcă s-ar învârti precum câinele în jurul cozii. Trei luni mai târziu se face o precizare și mai concretă: “sfârșitul bate la ușăsfârșitul e la ajun!(21 februarie 1976), pentru ca peste alți șaisprezece ani să auzim aceeași poveste răsuflată, luată iar de la capăt: “începe pregătirea pentru început și pentru sfârșit”:

“ Căci a venit vremea pregătirii începutului și sfârșitului…”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 7 octombrie 1992)

Iată, înșiruite în timp, câteva repere semnificative ale sfârșitului din perspectiva pucioșilor:

3.1. “Proorocie” din anul 1966: Sfârșitul este foarte aproape!
“Veniți-vă în fire, căci sfârșitul de la Domnul este foarte aproape” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 4 februarie 1966)

3.2. “Proorocie” din anii 1967, 1972, 1974, februarie 1978 și iunie 1978 : Totul sfârșitu-s-a!
“O, tată, am venit să aduc bucuria Mea, de sus, căci totul sfârșitu-s-a.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 11/24 aprilie 1967)
“…Haideți, că nu mai e vreme! Vremea s-a sfârșit, că dacă ar mai fi vreme, aș păgubi și aș pierde totul. Totul sfârșitu-s-a! (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 16/29 noiembrie 1972)
“A ajuns vremea la sfârșit, totul s-a sfârșit, tată. Nu vei mai zice: nu am dat la păsări și la vite. Totul sfârșitu-s-a, copilașii Mei. Dar dacă veți posti și veți lucra duhovnicește, cu aceea veți rămâne…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 6 iunie 1974)
“ Nu mai e cine să vă spună nimic. Totul sfârșitu-s-a. Și pământul va înghiți omenirea…”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 3 februarie 1978.)
Totul sfârșitu-s-a. Amin!”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 19 iunie 1978.)

3.3. “Proorocie” din anul 1972: Vine începutul și sfârșitul durerilor!
“Iată, anul 1973 e cu necaz mare și cu război. Începutul și sfârșitul durerilor va veni” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 10/23 august 1972)

3.4. Altă “proorocie” din anul 1972: Iată sfârșitul!
Iată sfârșitul! Fiți tari în credință și curați. Fiți puternici în rugăciuni și în slujbe și în fapte” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 10/23 august 1972)

3.5. “Proorocie” din anul 1973: E început sfârșitul!
Deci până la sfârșitul sfârșitului ar mai fi ceva vreme:
“… E început sfârșitul, dar nimeni nu vrea să creadă” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)

3.6. “Proorocie” din anul 1974: Suntem în drum spre sfârșit! Mai avem un petec de mers!
După ce în 1967, apoi în 1972, se anunța că “Totul sfârșitu-s-a!”, iată că după alți doi ani , “poporul Domnului” cel dus cu vorba de la un an la altul este iarăși pus pe drumuri. Pe drumurile “spre sfârșit”, desigur:
“…Israele tată, suntem în drum spre sfârșit… Israele, mai avem un petec de mers…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 18/31 octombrie 1974)

3.7. Altă “proorocie” din anul 1974: Dumnezeul Pucioasei a ajuns la sfârșit de timp:
Eu am ajuns la sfârșit, am ostenit trâmbița, măi copiii Mei, că am vrut să vorbesc cu voi” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 14 februarie 1974)

3.8. Și altă “proorocie” din anul 1974:“S-au împlinit toate!
“O, tată, s-au împlinit toate câte sunt scrise în carte. Nici tu nu vezi, măi creștine. Nu trebuie să știi, măi creștine, că s-au împlinit toate câte s-au făcut. Ia cântați voi: “Amărâtă-i ziua amară”. Ia cântați, că e cântată și de Mine.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 28 februarie/13 martie 1974)

3.9. “Proorocie” din anul 1975: Nu e sfârșitul, ci abia e începutul!
Deci până la sfârșit ar mai fi ceva vreme:
“…Vin valuri peste lume. Abia e începutul, creștine. Și vine, și vine, până se întoarce lumea la Mine, ori se face una cu pământul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 22 iunie/5 iulie 1975)

3.10. “Proorocie” din anii 1978 și 1982: Nu e începutul, ci e sfârșitul!
“ Fiți pregătiți, că Domnul Iisus Hristos bate la uși. Duhovnicește Domnul vorbește. Nu e începutul, ci e sfârșitul. Că multe se vor lucra pentru timpul acesta care mai este, multe se vor vedea.”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 26 august 1978.)
Acum e sfârșitul, nu e începutul….”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 8 noiembrie 1982)

După ce în 1975 ni se propovăduia că “abia e începutul”, acum aflăm că lucrurile s-au precipitat destul de repede și am ajuns deja la sfârșit. Normal ar fi fost să ni se spună pe mai departe că se mai prelungește cu începutul, adică taman invers: “nu e sfârșitul, ci e începutul”; și asta pentru începutul trenează, că doar mai sunt atâtea de făcut și de văzut! Chiar așa se spune mai departe: că “multe se vor lucra pentru timpul acesta care mai este” și că “multe se vor vedea”. Dacă-i pe-așa, însemnă că până la sfârșit mai este ceva vreme de lucrat, deci n-am terminat cu începutul.

3.11. “Proorocie” din anii 1975 și 1979: Vine sfârșitul!
“… Israele, vine sfârșitul, să nu te rătăcești!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 3 decembrie 1975)
“…Vine sfârșitul! Dar mai întâi de sfârșit, vine sfârșitul bețivilor, al curvarilor, al fumătorilor, al vânzătorilor și al tâlharilor…”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 25 iunie 1979)