Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Nu stiti mai nimic dar stiti ca nu exista Dumnezeu! Si prin materie întelegeam lumea materiala, inclusiv materie întunecata si ce-o mai fi. Termenul materie are sensuri variabile.
|
Lectie simpla de fizica
Universul observabil arata asa:
- 4% materie din care:
- aproape in intregime e materia propriu-zisa, pe care o cunoastem atat de bine: stele, particule elementare, planete, bacterii si alte vietuitoare, galaxii, roiuri de galaxii
- aproape inexistenta: antimateria (nu e prezenta la nivel macroscopic, ci doar la nivel de particule elementare care dispar foarte repede prin anihilare cu materia: antielectron, antiproton etc.)
- 96% restul universului, compus din:
- materie intunecata (sa zicem un sfert)
- energie intunecata (sa zicem trei sferturi)
Ce ciocnesc aia la geneva sunt protoni, adica particule de materie propriu-zisa, iar din ciocnirile astea mai rezulta uneori si particule de antimaterie. Nu tu materie intunecata, nu tu energie intunecata. Despre astea nu stim nimic, in afara faptului ca au masa si ca sunt predominante in univers.
Cu alte cuvinte daca LHC va avea succes, sau chiar daca va reusi ce si-a propus inmultit cu 7, noi nu vom fi descifrat decat niste secrete care tin de 4% din univers. Restul ne va ramane in continuare la fel de inaccesibil.
LHC nu e raspunsul final pentru nimic, nu e o lupa cu care sa-l cautam pe Dumnezeu, nu este unealta providentiala care ne va face dumnezei si nici cheia universului. Acum esti multumit?
Citat:
Întâmplator am citit cam tot dar nu vad de ce ar trebui s-o fac ca sa raspund. Oricum, tu puteai sa citesti cu atentie macar ceea ce spusesem eu. Raspunsul tau nu are sens deoarece eu ma referam la altceva, la faptul ca materia nu explica existenta sufletului, a vietii constiente.
|
Dar asta e cu totul alta discutie si habar nu am ce legatura are cu LHC.
Citat:
Nu vorbeam de alterarea credintei ci de fascinatia în fata unui lucru banal.
|
Dupa mintea ta cel care a descoperit electronul a spus la fel: "Banal!" si a strambat din buze. Normal ca e fascinant, dar fizica nu e pentru toti. Tu te poti intoarce linistit la ce te fascineaza pe tine fara sa bagatelizezi pasiunile altora. Sa mai spun ca din "pasiuni" din astea au iesit minuni ale tehnicii moderne care au imbunatatit si prelungit viata a miliarde de oameni?
Citat:
Un om având constiinta corecta a lui Dumnezeu nu se asteapta la revelatii tulburatoare din domeniul stiintei fiindca tot ce e material (nu te mai tulbura de felul cum folosescacest termen) e creat, simulat si nu poate vorbi despre misterul existentei.
|
Daca pe tine nu te mira nimic, nu inseamna ca pe altii nu-i mira. Sunt oameni care vor sa aprecieze si viata asta pamanteasca, chiar daca o asteapta cu infrigurare pe urmatoarea, si o apreciaza incercand sa lase un viitor mai bun urmasilor: unii doneaza la caritate, altii studiaza fizica, altii sunt artisti sau medici. Tu n-ai decat sa te retragi intr-o chilie si sa te bucuri de tihna si pace pana mori. Dar nu pretinde tuturor acelasi lucru.