View Single Post
Vechi 01.04.2010, 17:34:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Lectie simpla de fizica

Universul observabil arata asa:

- 4% materie din care:
- aproape in intregime e materia propriu-zisa, pe care o cunoastem atat de bine: stele, particule elementare, planete, bacterii si alte vietuitoare, galaxii, roiuri de galaxii
- aproape inexistenta: antimateria (nu e prezenta la nivel macroscopic, ci doar la nivel de particule elementare care dispar foarte repede prin anihilare cu materia: antielectron, antiproton etc.)
- 96% restul universului, compus din:
- materie intunecata (sa zicem un sfert)
- energie intunecata (sa zicem trei sferturi)
Probabil ca masa-lipsa a Universului este data de celelalte dimensiuni inaccesibile noua, "lumi" care ar putea interfera cu lumea noastra prin intermediul gravitatiei. Caci oricum ar fi ordonata energia unui Univers, gravitatia formata nu-se-stie-cum transcende celelalte Universuri din acest Cosmos caruia i se mai spune si Multivers.

Dar deocamdata notiunile de mai sus sunt la stadiul de teorii. Neverificabile, demonstrabile pur matematic si atat.

Raiul si Iadul trebuie sa aiba si ele masa, daca acceptam faptul ca singur Dumnezeu este Duh. :) Pana si ingerii au un trup ca dintr-un foc subtire, o forma mai superioara de energie care presupune bineinteles o masa, cat de infima. Dar si informatia care se transmite de la orice entitate la cealalta este tot o forma de energie, creata sau necreata, care are bineinteles masa. Si uite-asa ajungem la diferenta de 96% pe care marii oameni de stiinta o cauta si nu stiu unde-i. :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote