Subiect: Vinerea Mare
View Single Post
Vechi 08.04.2007, 15:54:52
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

sofiaiuga,imi pare rau pentru ce i s-a intamplat fiicei tale atunci cand crezi ca s-a datorat faptului ca ai muncit in Vinerea Mare,dar cred ca nu a fost decat o coincidenta,in Vinerea Mare nu este pacat a se munci,mai ales ca majoritatea nu fac decat sa pregateasca calea catre Marea si Minunata sarbatoare a Invierii Domnului.In manastiri se munceste in Vinerea Mare pe rupte,iar daca tu spui ca nu este bine,nu cred ca ar face exceptie manastirile atata timp cat din punctul tau de vedere cazul se adreseaza crestinilor,fara discriminare.In manastiri se mai primesc si palme peste ochi,daca vrei sa stii,si nu este o atitudine pentru amintirea si patimirea ca suferinta Mantuitorului,pur si simplu nu se tine atata cont de vinerea Mare cu rugaciune si meditatie profunda fata de sacrificiul suprem facut de Mantuitor.Aceasta pastrare a linistei interioare si rugaciunii in saptamana patimilor este o atitudine individuala,sa-i spunem asa,cine are constiinta pur crestina trebuie sa-si faca timp pentru aceasta zi,din pacate noi pamantenii ne-am hazardat prea mult in treburi si iar treburi trecatoare,si intr-o nepasare sufleteasca aproape iremediabila.
Reply With Quote