View Single Post
Vechi 02.04.2010, 14:21:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Voi nu intelegeti sensul cuvantului "viata".
Voi cereti ca dovada, gasirea unei planete aproape identice cu pamantul, cu vegetatie cu animale, eventual si inteligenta.
Dar astronomii nu cauta asta. Ei stiu ca asa ceva este foarte greu de gasit.
Mai usor de gasit sunt formele de viata primitive gen bacterii si alte organisme unicelulare, poate chiar pluricelulare.
Iar pentru acest gen de viata nu iti trebuie sa ai strict conditiile de pe Pamant.
Astronomii nu stiau pana nu demult cate planete sunt in sistemul nostru solar. Insa prin calcule complexe au dedus, nu vazut, ca ar trebui sa mai fie o planeta de dimensiuni foarte mici si foarte departe de Soare, ca sa le iasa ecuatiile gravitationale. Si asa a aparut pe cer Pluto.

Cea mai apropiata stea e Alfa Centauri la cam 4 ani-lumina de noi. Poate sa aiba sau nu planete - nu stiu - dar nu-mi imaginez cum ar putea cineva sa detecteze prezenta vietii pe orice planeta asa departe de Pamant. Ca se mai izbesc pe Terra meteoriti in care mai sunt cateva molecule digerate... asta-i alta treaba. Nu se stie de unde vin si cine i-a trimis la noi. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote