185. Proorocii uitate, proorocii corectate (IX)
8. Implacabilul declin al B.O.R.
Începând cu anul 1993, an în care B.O.R a pus piciorul în prag și a decis să cerceteze mai îndeaproape dedesubturile “fenomenului Pucioasa”, liderii pucioși au întors hotărât spatele Bisericii-mumă, hotărâți să meargă mai departe pe calea lor rătăcită. B.O.R. a devenit “principalul dușman” al Bisericii Noul Ierusalim, iar pucioșii de pretutindeni au refuzat să mai calce pragul bisericilor în care fuseseră cândva botezați.
Germenii schismei încolțiseră însă cu mult mai devreme. Încă de pe vremea Verginicăi, nemulțumirile față de “starea de lucruri” din Biserică izbucneau din cele mai neașteptate locuri.
8.1. “Proorocie” despre “desființarea Mănăstirii Viforâta”:
“ Și a plecat trâmbița Mea și le-a lăsat tot așa. Unde e acum mănăstirea Viforâta? Că mereu se stinge până ce nu va mai fi nici o scânteie de monahii” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 9 septembrie 1977)
„Proorocia” aceasta are un evident caracter de răzbunare, fiind lansată imediat după ce Verginica nu fusese primită în vizită la mănăstirea Vâforâta cu toate onorurile de „proorociță a Domnului”. Din fericire, nu mor caii când vor câinii. Vâforâta nu numai că nu s-a stins, dar a ajuns la o viață monahală superioară perioadei în care se făcea „proorocia”.
8.2. “Proorocie” despre superioritatea “profeției” de la Pucioasa față de celelate “profeții” din BOR
Deși se admite cu jumătate de gură că și în BOR ar fi fost niscaiva “lucrări” proorocești, despre ele se spune îndată că au fost amestecate cu proorocii amăgitoare care au dus în rătăcire pe mulți, care “s-au abătut de la proorocia dreaptă și nu mai spun adevărul”. În schimb, depre “profeția” pucioasă se subliniază că e singura care a rămas și ca ea nici nu va mai fi vreuna:
“... Daniele, caută în sfânta Scriptură și vezi ce punct avem în față. Punctul acesta este un simbol, punctul care a fost în fața femeii însărcinate, care stătea cu picioarele pe lună și avea să nască, și cineva urmărea ca să știe când va naște, ca să înghită pruncul, ca să nu se mai lucreze ce s-a lucrat prin Domnul Iisus Hristos. Acest punct e pus, și cineva urmărește ca și acum proorocia să fie astupată. După aceasta se vor înmulți proorocii. Vei auzi că acolo lucrează Dumnezeu; să nu te duci. Dincolo, vei auzi că înviază morții; să nu te duci, că aceștia nu sunt proorocii Mei, și aceia vă amăgesc pe voi. Țineți minte, că nu mai e lucrarea. A fost la Vladimirești, a fost la Maglavit, a fost și este aici și a mai fost la Arsenie Boca, dar acolo ce a făcut? Luați bine seama, căci mulți s-au abătut de la proorocia dreaptă și nu mai spun adevărul. Ca această profeție nu a fost și nici nu va mai fi. Fiți credincioși și lucrători până la vremea cea mai de pe urmă.
... Sunt multe lucruri și bune și rele și trebuie să le cunoașteți. Un creștin a primit în gazdă pe dracul, care s-a prefăcut, și un alt creștin a primit în gazdă pe Dumnezeu și nu L-a cunoscut. De aceea, cunoașteți bine și pe unul și pe altul, ca să nu vă amăgiți.
... Fiilor, ca această profeție nu a mai fost și nici nu va mai fi.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 10-03-1971)
8.3. “Proorocie” despre pierderea mântuirii de către credincioșii și preoții din bisericile care aparțin BOR, căci ei au ajuns nebuni ca să se creadă mântuiți:
“O, sunt atât de nebuni cei ce se fololsesc de numele Meu și de scaune de biserici și de păstori de biserici, atât de nebuni până acolo încât să se creadă mântuiți mai mult decât restul oamenilor de sub păstorirea lor, dar care se strâng numai în jurul păstorilor lor, căci păstoriți să fie oamenii e prea mare minune!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 9.01.2010)
8.4. “Proorocie” despre arhiereul Irineu Bistrițeanul (fost superior al așezămintelor românești de la Ierusalim) care va fi avansat ierarhic la rangul de patriarh, în locul lui Teoctist (dar, n-a fost să fie!):
“Fiule slujitor care ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele! De aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău. Fiule, să nu Mă scoți afară din inimioară, să nu te desparți de lucrarea Mea, că vei fi la înălțime cu ea, dar așa cum știe Dumnezeu să lucreze. Eu voiesc să iei locul patriarhului, și ceea ce voiesc Eu, se va împlini.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 10-10-1990)
8.5. “Proorocie” despre arhiereul Irineu al Clujului, a cărui vreme a măririi (avansării ierarhice) se apropie. El va ajunge patriarh (totuși!... deși a ratat scaunul lui Teoctist, care i se "proorocise") și va schimba legea strămoșească a Bisericii după voia Dumnezeului Pucioasei.
Motivația acestei schimbări este detaliată tot aici: pentru că arhiereii și preoții de azi din BOR “au luat casa Domnului și au încuiat-o pentru Domnul și pentru sfinții Lui și stau ei mari peste oameni în numele Domnului”:
“Aduc încă Ție rugă tare pentru arhiereul Tău Irineu, martorul Tău de azi, ținut în lanțurile răutății și ale invidiei arhiereilor de azi pentru că a fost el servul Tău, martor al înnoirii care vine de la Tine în zilele acestea pe pământ, după cum este scris: "Noi le facem pe toate", căci el n-a lucrat să strice, ci să împlinească legea în întregimea ei și biserică după voia Ta pe pământ înaintea Ta, căci arhiereii și preoții de azi au luat casa Domnului și au încuiat-o pentru Tine și pentru sfinții Tăi și stau ei mari peste oameni în numele Tău, dar nu stau cum am stat eu, ostenind mereu pentru turma Ta cea credincioasă, dezrobind-o pe ea de atacurile demonilor, de blestemele toate, de duhuri vrăjitorești și jertfindu-mi viața pentru paza celor credincioși și dezrobiți de sub greutăți prin râvna mea cea pentru Tine și pentru turma Ta. O, dezleagă legăturile de pe arhiereul Tău, că vremea se apropie, Doamne,” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 14.01.2010)
8.6. “Proorocie” despre BOR, biserica necredincioasă și neascultătoare de Dumnezeul Pucioasei
Ierarhii BOR își vor alege patriarh după cum voiesc (și chiar așa au făcut: l-au ales pe Daniel, nu pe Irineu), dar vor ajunge în foc. Pentru că nu-l va alege pe Irineu patriarh, BOR ” se va frânge” (adică se va sparge în două: o biserică a susținătorilor lui Irineu, și alta a adversarilor lui) iar vina schismei va cădea tot peste ea. Se dezvăluie taina că patriarhul Teoctist a murit pe masa de operație pentru că voia succesorului său la tron a fost mai puternică decât voia Dumnezeului Pucioasei, Care n-ar fi vrut ca Teoctist să moară, dar nici nu s-a putut opune eficient voinței aspirantului la scaunul patriarhal:
“O, tată, o, biserică neascultătoare de Dumnezeu! Am venit la tine cuvânt de pace și nu M-ai primit și nu M-ai crezut că Eu sunt Cel ce sunt. Eu, Domnul, nu mai număr pentru tine, căci Mi-am sfârșit număratul, iar tu îți vei pune tu cap așa cum vei voi, așa cum vei birui tu, căci pe Mine nu M-ai lăsat să te cârmuiesc pentru viața ta, pentru pacea dintre Mine și tine. Foc va ieși din mijlocul vostru, voi, cei ce vă ridicați acum să vă puneți cap și să vă numiți pe mai departe biserică, și veți striga la Mine din foc, căci îngerii Mei vor lucra peste voi ca peste Sodoma și Gomora, iar cei ce între voi sunt ai Mei, vor ieși din foc, și curățiți vor fi scoși din foc, iar Eu îi voi îngriji pe ei și le voi da de lucru în via Mea cea nouă, și altfel nu va fi, căci biserica neamului român n-a aplecat urechea ei la strigarea Mea de peste ea, iar acum ea se va frânge și va cădea peste ea vina ei, căci nu M-a primit când i-am bătut în ușă ca să-i dau haină scumpă și să fie ea. Acum Eu, Domnul, voi lucra pentru odihna celui ce a fost trimis la Mine nu din voia Mea, ci din voia celui ce vrea să se așeze cap al bisericii, iar Eu voi vindeca sufletul lui în cer și îl voi mângâia, căci în vremea lui de patriarh al neamului român Mi-a dat Mie ascultare când i-am cerut, și Mi-a așezat pentru Mine și pentru biserica Mea cea vie arhiereu după voia Mea, și Eu Mi-am împlinit planul Meu cel pentru dăinuirea înaintea Mea a bisericii Mele, biserica lui Hristos pe pământ. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 9-08-2007)
|