186. Falsuri pucioșești cu tâlc, supranumite „corecții” (I)
”Corecțiile” făcute de către liderii pucioși la ediția a doua a cărții lor de căpătâi intitulată „Cuvântul lui Dumnezeu” se împart în mai multe categorii.
O categorie o constituie repararea greșelilor de ortografie. Sunt mii, poate zeci de mii de asemenea corecții, cele mai multe fiind justificate. În zelul de a corecta fiecare literă s-au introdus însă alte greșeli, cum ar fi punerea în mod sistematic a virgulei înainte de „și” , sau flexionări greșite în declinarea pronumelor.
O altă categorie o constituie textele suprimate. De cele mai multe ori, cuvinte sau texte întregi, care dispar pur și simplu în ediția a doua a cărții, conțineau de fapt exprimări incomode pucioșilor sau neconforme cu realitatea și, din acest motiv, demersul liderilor pucioși (deși deloc onest) este explicabil.
Să ilustrăm aici doar câteva asemenea texte, care au fost suprimate în ediția din 2006, față de ediția 1995 în care ele apăruseră ca atare:
1. “…Ca un vifor este clipa când mă întâlnesc cu Domnul. Căci Domnul când se află în fața mea este un mare vânt, căci simt că mă ridică în aer. Și am stat de vorbă cu Domnul și mi-a spus de toate stricăciunile din vremea lucrării Sale[...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 2 august 1965)
Probabil că liderii pucioși au considerat că mărturisirea Verginicăi că se simțea ca un aerostat sau ca un balon ridicat în aer de Domnul, deoarece “Domnul este un mare vânt”, este ilară și deci incomodă. Nici faptul că întâlnirile, în loc să fie calde, liniștitoare și stenice, erau înviforate, “nu dădea prea bine”. Așa că au hotărât că e mai bine să suprime fraza cu totul.
2. “…Fiilor, voi veni iarăși pe pământul acesta, dar nu-l veți mai cunoaște…Nu mai pot să mă pitesc după nimeni, că se dă la o parte și Mă lasă. E vreme de război, tată, fiți atenți în această armată să nu cădeți în mâna călăilor. Pentru aceasta am venit Eu la voi, că nu știți clipa când va sta inamicul înaintea voastră……” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 4 septembrie 1966)
S-a creat în istorie o imagine demnă a bravilor conducători de oști care, la vreme de război, stau în fruntea oștirilor și se avântă acolo unde lupta este mai grea. Or, acest text oferă o cu totul altă imagine Dumnezeului Pucioasei: cea a unui conducător fragil, care de obicei se pitește (din lașitate) după oștenii săi, și se mai și lamentează atunci când nu mai poate repeta figura. Liderii pucioși nu puteau păstra în nici un chip un asemenea text depreciativ; de aceea el dispare în ediția a doua a cărții.
3. “…Verginico, nu te mai gândi la moarte, căci tu, chiar dacă vei adormi, tu pururea vei fi vie. Va muri cine va fi să moară, dar tu în veci nu vei muri. Și m-am mângâiat și Mi-a zis: să fii cuminte și să asculți poruncile Mele, căci vom hrăni mulți flămânzi…Că acest popor va întâmpina pe Domnul la venirea Sa pe norii cerului și acest sobor îl vei hrăni aici multă vreme… Și mai înainte de venirea Lui, vei primi două vești și tu vei pregăti poporul pentru întâmpinare… (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat octombrie 1967)
“Poporul” pucios despre care se vorbea în anul 1967 s-a risipit aproape în totalitate după moartea Verginicăi din anul 1980, iar cele două vești misterioase care urmau să-l pregătească de întâmpinare n-au mai sosit.
Promisiunea că el (poporul) va fi cel care Îl va întâmpina pe Domnul în văzduh a rămas o proorocie neîmplinită. De aceea liderii pucioși au suprimat textul, dar au păstrat speranța că vor face ei, împreună cu poporul lor cel nou, ceea ce n-a putut face poporul Verginicăi până la moartea ei (și nici după aceea).
4. “ …S-au construit avioane pentru urmărirea poporului Meu. Ei vă socotesc pe voi sectă foarte periculoasă…”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 25-26 mai 1978.)
O aberație de-a dreptul șocantă, “construirea” acestor avioane de spionaj aerian al “sectei periculoase” de la Pucioasa. Chiar dacă trecem peste implicațiile financiare uriașe, dar fără nici o acoperire, ale acestei investiții, odată făcută ea este inutilă din punct de vedere tehnic și practic. Cum să urmărești cu avioanele niște creștini nevoiași, constituiți de bunăvoie într-o “sectă periculoasă”, care circulă haotic prin văi și peste dealuri, adunându-se noaptea prin case particulare ca să se roage altui “dumnezeu” decât Cel din biserica lor din sat? Și de ce atâta simandicoasă osteneală? Cui ar folosi așa ceva? Inepția este atât de gogonată încât liderii pucioși au fost siliți s-o șteargă temeinic cu buretele din istoria scrisă a sectei lor.
5. “…O, face Tatăl minuni pe tot pământul, coboară Tatăl prin livezi, prin câmpii, pe dealuri și strigă la lume să se pocăiască, dar acele strigări sunt pentru lume, sunt vedenii ce le arată Tatăl pe alocuri. Iar aici e o minune de pregătire a mesenilor pentru nunta Mielului, prin cuvânt, fără vedenii. Cine crede, va vedea pe Cel ce aduce cuvântul…”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 2 octombrie 1986)
Plăsmuirea acestei “vedenii” imaginare, cu Tatăl ceresc Care coboară din ceruri însoțit de Sfântul Petru și face minuni pe tot pământul, hălăduind “prin livezi, prin câmpii, pe dealuri și strigă la lume să se pocăiască” denotă un psihic nu tocmai sănătos al povestitorului și poate tocmai de aceea a fost suprimată în ediția a doua a cărții. Dar nu este singulară. Iată cum decurge o asemenea plimbare pe pământ, povestită pucioșilor de Verginica din dreptul Tatălui:
“Am văzut odată cum a venit din străinătate un puhoi de ciori pe pământ, un stol mare, și eram cu Petru, prietenul Meu. Și au găsit ciorile pe câmp un stârv spurcat și s-au așezat și l-au mâncat. Și Petru zice: „Vai, Doamne, așa mâncare mănâncă ciorile acestea?“. Și am zis: „Așa mănâncă, Petre, căci ciorile sunt ciori“. Și i-am povestit că aceste ciori sunt omenirea de astăzi, care mănâncă ce nu știe, carne și de om, și de cățel, și de pisică, și de șoarece. Atunci au găsit pe câmp acel stârv, dar acum acest stârv e în magazine. Creștine, ține ascuns aceasta, ca să nu se cunoască de lume că voi știți. Și atunci Petru a pus mâna la gură și a plâns cu amar și Eu am spus: „Așa vor ajunge robii Mei“. “ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 16 aprilie 1975)
Deși acest text destul de "colorat" și absolut lipsit de credibilitate nu a mai fost suprimat, dialogul dintre “Tatăl” și “Petru” dezvăluie un Petru cam sărăcuț cu duhul, care a îmbătrânit fără să știe cu ce se hrănesc ciorile, iar când află, pune mâna la gură cu uimire și spaimă țărănească și plânge cu amar.
|