186. Falsuri pucioșești cu tâlc, supranumite „corecții” (II)
Pe de altă parte, recunoașterea faptului că “Dumnezeul de la Noul Ierusalim”, în afară de Cuvântul Său pe care îl coboară sistematic la Pucioasa, dă vedenii pe care “le arată Tatăl pe alocuri” (adică, prin alte locuri), altor persoane, ar dilua în mod nepermis caracterul de unicitate a “lucrării” de la Pucioasa. Și din acest motiv, fiind puși în fața imposibilității ameliorării acestui text, liderii pucioși, au fost nevoiți să-l șteargă definitiv.
În fine, mai trebuie menționat că declarația solemnă despre “minunea de la Pucioasa” (“Iar aici e o minune… prin cuvânt, fără vedenii”) este de-a dreptul mincinoasă, îndată ce și pucioșii aveau vedeniile lor, (unele dintre ele fiind primite de Verginica înainte de această construcție mincinoasă datată 2 octombrie 1986) fiind consemnate chiar în cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”. Iată câteva exemple de vedenii pucioșești:
5.1. “ Și când am adus tânărul acesta, i-am arătat în vedenie și am întrebat-o: ”Ce zici?” Și a zis: “Ce să fac cu el? Că nu face ca mine”.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 19 octombrie 1973)
5.2. “ …Că iată Verginica, trâmbița Mea, a avut o vedere și plângea când o vedea. Era într-o poiană verde și era plină de lume și prin lume mai era și din neamurile voastre. Și a venit cineva și …” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 8 februarie 1979)
5.3. Altădată, lelica Maria “vede” spiritele a doi răposați cu care încheagă o convorbire tainică:
“…Mi-a scos Domnul la iveală să văd, pentru că se făcuse de cineva o întrebare și nici până acum n-am dat nici un răspuns, că nu îmi venise la iveală ca acum, ca prin minune să-mi iasă în cale nenea Ioan și țața Bălașa, părinții lui Ilie Bunea. Amândoi plini de sudoare, și amândoi cu povară grea în spate, că se încovoiaseră de greutate. Of, și ce milă îmi era de ei! Și i-am întrebat […] Și mi-au spus […] Și iar i-am întrebat […] Și am zis așa:”O, Doamne, de unde să aflu răspunsul despre aceste suflete?” Și îndată mi-a venit răspunsul la ureche. Dar cine și de unde a venit răspunsul, voi afla. Și mi-a zis așa: “Acești oameni vor purta această povară până la judecată, […]
Scumpilor copii ai acestor oameni, adică ai acestor răposați, luați aminte ce vă spun, iar dacă nici acum nu veți crede și nu veți lua în seamă nici acum, cer la Domnul cu lacrimi șiroaie să vă aducă la ei să vedeți, că toți așteptați de la Domnul semne.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 9/22 iulie 1984)
Seninătatea cu care lelica recepționează din eter în ureche răspunsuri la propriile introspecții și “viziuni” , le pune în gura unor răposați (Ioan și Bălașa, părinții lui Ilie și bunici ai lui Iliuță Bunea) și le crede că vin ca niște pilde moralizatoare neapărat de la Dumnezeu (fără a-și face prea mari probleme în prezent asupra provenienței lor - poate va afla în viitor, poate nu...) seamănă perfect de bine cu celebrul slogan al pușcașilor “eficienți, dar fără scrupule”: “Întâi tragi fără somație, și apoi vezi cine e victima!” Îndemnul biblic este însă complet diferit: “Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.” (I Ioan 4,1)
5.4. În altă vedenie, liderii pucioși primesc o viziune de la Dumnezeul lor, pe care urmează să i-o relateze în amănunt patriarhului Teoctist. În viziune, apar ca personaje-cheie: un înger, patriarhul Teoctist, un om cu o cruce albă într-o mână și cu o cazma în cealaltă mână, un alt om care aștepta lângă un izvor, trei cămile albe, Maica Domnului în vuiet, înconjurată de cete de îngeri. Dumnezeul Pucioasei îi îndeamnă mai întâi cum să meargă cu solia la patriarhul Teoctist, apoi le repovestește integral viziunea pe care ei o văzuseră mai înainte:
“ Ridicați-vă cu înțelepciunea cea din cer, că vă trimit la mai-marele bisericii ca să-i spuneți ce am Eu să-i spun, așa cum Eu v-am arătat vouă. […] rugați-vă să vă dea duhul cel tare cu care să urniți inma acestui om care ține sub plâns biserica Mea, și iată, plânsul ei se aude la Mine. Spuneți-i lui că Eu sunt Dumnezeu […] Spuneți-i cum ați văzut-o pe România și cum vi l-am arătat pe el în România, și cum Eu v-am trimis să-i spuneți ceea ce Eu v-am descoperit vouă:
“ Eram cu îngerul Domnului deasupra pământului și priveam.
Am văzut o bucată de pământ, cu contur aproape rotund, care se deosebea pentru că era ca o oază verde. Am văzut pe acest loc verde un izvor, și în jurul lui luceau lumini ca niște pietre care strălucesc în soare. Și am văzut pe părintele patriarh Teoctist mergând cu un om […] L-am întrebat: "Cum ai venit tu aici". El a spus: "Am fost adus de înger".
Părintele patriarh vorbea cu omul care părea ca un sol […] Din depărtare veneau trei cămile albe. Părintele patriarh a mers apoi de acolo, îndreptându-se spre stânga locului. Cămilele, schimbându-și mersul spre părintele patriarh, aduceau cu ele un sul de hârtie. Omul care era adus și el de înger la izvor, s-a dus în urma părintelui patriarh, l-a ajuns și au stat de vorbă, și apoi el a fost ridicat de înger.
Părintele patriarh mergea iarăși spre locul izvorului, și cele trei cămile mergeau și ele. […]
A spus apoi îngerul că oaza aceea verde este România, ce poartă în ea un izvor ascuns, care se va arăta de la Dumnezeu și va curge din ea peste tot pământul. Am întrebat pe înger: "Când va fi aceasta?". Iar el a spus: "Acum".
S-a făcut vuiet deasupra pământului acela și am văzut în vuiet pe Maica Domnului înconjurată de cete de îngeri, care cântau ca la acatist: "Bucură-te, Maica Mielului lui Dumnezeu, că mare este cetatea ta peste neamuri! Bucură-te![…]
Privind iarăși în jos, am văzut în loc de pământul cel verde un glob mare strălucind pe deasupra a tot pământul, și scria pe el: România.” ”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 29 mai/11 iunie 1991)
Apoi liderii pucioși sunt din nou îndemnați să meargă la patriarh ca să-i povestească și lui viziunea:
“Mergeți! În numele Domnului, mergeți și mărturisiți, căci aceasta ce v-am arătat este de la Dumnezeu!”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ; fragment din mesajul datat la 29 mai/11 iunie 1991)
|