În prealabil postat de zaharia_2009
Tu nu iubesti decit pe cei ce te iubesc pe tine , decit pe cei care-ti dau dreptate si sunt de acord cu ce gindesti tu . Ti s-a spus aceasta in repetate rinduri si daca atunci cind ti-am spus-o eu sau altii sau acum flying nu ti-a placut si te-a rascolit umplindu-te de nervi poate ti-o fi placut tactul lui Cristiboss cind te-a avertizat. Tu doresti ca fratele tau sa fie diplomat cu tine dar din punct de vedere crestinesc ortodox asta este o greseala, un pacat, deoarece diplomat este diavolul . Noi crestinii avem datoria ca atunci cind un frate nu stie sau nu intelege ceva sa-l atentionam , sa-l invatam , sa-i aratam . Daca greseala lui se repeta voit sau ajunge sa persiste se procedeaza cum spune sf. ap. Pavel : se cearta mai intii intre 4 ochi , apoi de fata cu 2-3 frati , s.a.m.d. Te rog sa intelegi bine ce spun despre diplomatie ca este un pacat . Crestinul ortodox nu are ce cauta cu diplomatia, el trebuie sa fie drept, corect, cinstit , deschis , pe fata cum spune Mintuitorul insusi cind afirma ca a vorbit fata catre fata . Hristos nu a fost diplomat cu nimeni . Ieri in templu nu a fost diplomat cu zarafii ci a pus mina pe bici deoarece acestia schimbase sensuri si destinatii ale templului. Iti recomand sa nu-ti cauti inimi fals calde si sa te alinti si sa iubersti pe cei ce te perie pe haine din cauza ca ,,era gata sa ai o scama" ! Nu te departa de ortodoxia cu adevarat dreapta , nu te indulcii in melancolie si renunta la a fi capricioasa , ortodoxia este lupta si nu inginare sau alint . Gindind ortodoxia asa si comportindu-te in continuare scortos cu cei ce-ti arata lipsurile tale sau defectele de intelegere vei ajunge sigur material de adastare pt. sectele si bisericile protestante si neoprotestante pe care deja le apreciezi si te bucuri de ajutorul lor. Deja ai nemultumiri serioase fata de ceea ce este traditional in ortodoxie , deja apreciezi calea mai facila spre mintuire refuzind-o pe cea ,,strimta" si aspra, deja ai multa vreme decind persisti in desconsiderarea canoanelor tagaduindu-le si in rasvratirea cu Hristos talmacind tu insuti ceea ce a fost tare de mult talmacit . Nu este bine cum procedezi, nu mai insista tot asa . Desiguri , faci cum vrei, cum de altfel ai tot facut pina acum dar poate ar fi de folos sa-ti amintesti si cuvintele sf. Vasile cel mare ; ,,... prieten imi este acela care-mi arata greselile mele" . Sf. Efrem sirul spunea ca : ,,... de multe ori refuzam adevarul pt. ca adevarul ne umileste dar umilindu-ne ne mintuieste" !!
Nu te lasa amagita si inselata de ispititorul, tu crezi ca esti mai buna decit flying ? spui ca nu vrei sa-i faci rau acum in zilele acestea ... Pai si daca ai sa-i faci peste 8 luni crezi ca greutatea si importanta faptei tale este alta, este mai dulcica ori crezi ca ai fi mai indreptatita ???? Daca tot vrei sa-i faci un rau , ceea ce nu este de facut sora ortodoxa !, indemnul este pt. tine cel pe care Iisus i l-a dat lui Iuda : ,,... implineste odata pt. ceea ce ai venit"
Intelege tu cum vrei postarea mea dar ma repet, este timpul si cazul sa te comporti matur , fara capricii si vanitate, fara a te da scortoasa cind nu este deloc cazul, fara a rastalmacii morala crestina si chiar si cea sociala (oricare ar fi ea : comunista, pseudocapitalista, etc). Daca ai ceva de spus , spune clar si raspicat asumindu-ti afirmatiile si asteptindu-te ca la multimea de useri sa nu fie toti de acord, nu-ti cauta gasti sau adepti ad-hoc pt. ca asta nu face un educat si traitor ortodox din dorinta de a ,,infringe' opozitia . Ce spune Ioan la inceputul evangheliei sale despre cine este si ce putere are cuvintul ? Tu la asta nu te-ai gindit pina acum ? Felul de a te da aspra si incomprehensibila nu te face placuta , ci din contra , stirneste precautia sau aversiunea spontana .
Ceea ce fac acum sunt punerea pe tapet a parerilor mele despre atitudinile tale mai vechi si mai noi si nu dorinta de a polemiza cu tine . Stiu , de exemplu , ca nici de polemizat nu sti cum sa procedezi la modul elegant . Nu sti decit sa ameninti, sa urli, si sa arunci in spatele interlocutorului enormitati ,,deduse' la nervi de tine si nu fapte ale lui.
Afirmatia ta aruncata lui flying, ca si mie si ca si altora ca pe o stereotipie penibila pt. un adult cum ca ,,nu te cunoaste si nu stie cine esti" este o gluma proasta deoarece care pe care se cunoaste in realitate ? Calitatile pe care le revendici tu , cine crezi ca ti le cunoaste cu adevarat ... sau necazurile tale ! Crezi ca intereseaza cu adevarat pe cineva ce necazuri ai avut sau ai inafara de a te compatimi circumstantial ? Asta vrei , compatimire ? Tu crezi ca sotul tau te cunoaste bine pe tine ? Eu ma indoiesc ! Si cu atit mai mult userii. Ce ochi ai tu , cu ce ochi vezi tu fratii si ortodoxia sau mai bine zis ,, ce scrie in lege , cum citesti "? Sti ca luminatorul trupului este ochiul ! Pai daca ochiul tau este asa cum ni-l arati tu (cu acesti ochi ii vezi pe cei ce-ti arata greselile !!!) cum crezi ca este trupul tau ? Foarte probabil cum a spus Hristos!
Faci multe erori jenante dindu-te apoi privighetoare ! Nu iti sta deloc bine . Poate te mai gindesti si incerci sa mai schimbi cite ceva . Si probabil ca sesizezi ca nu te-am santajat cu pareri de genul tau : ei, acum sunt zilele acestea insemnate in care trebuie sa fim mai buni, mai corecti, mai marturisitori ai adevarului decit oricind, ci am vorbit deschis, pe fata .
Daca ai urechi de auzit ar fi potrivit sa faci totusi ceva !!
Sa ai un paste cu pace si bucurie si sa incerci sa renunti la a mai vedea ca exista cineva care necunoscindu-te si neapreciindu-te la justa ta valoare iti vrea raul !
|