186. Falsuri pucioșești cu tâlc, supranumite „corecții” (VIII)
Cea din urmă categorie de corecții analizate aici nu este neapărat și ultima, dar ar putea fi cea mai importantă. Este vorba de acele "corecții" care țintesc la modificarea de fond a mesajelor de la Pucioasa. Acestea sunt cele mai grave intervenții “pe cord deschis” în textul sacru pucioșesc, deoarece ele mistifică esența mesajului original până la “sacrilegiu”. Vom da în continuare un singur exemplu, o corecție cu tâlc, dar ele sunt cu zecile.
Într-o “vorbire” a Dumnezeului Pucios de prin anul 1994, cu prilejul sărbătoririi Învierii Domnului, după introducerea de rigoare, i s-a permis și “duhului Verginicăi” să ia cuvântul și să-și îmbărbăteze poporul cu un spici rostit chiar “de lângă Domnul”.
Cei care au compus predica ei, și i-au atribuit-o apoi, au uitat la un moment dat că, în desfășurarea vorbirii, se trecuse de mult de la persoana I a Dumnezeului Pucios la persoana I a spiritului Verginicăi. Această neglijență a permis înregistrarea unei erori fatale: Verginica vorbea la un moment dat în locul Dumnezeului Pucios, și nu de lângă El. “Verginica” (de fapt, duhul sau duha ei) le vorbea păstorilor Nea’Mișu și nea’Cristea , numindu-i “păstorii mei” și învățându-i să-și întărească ucenicii așa cum o făcuseră cândva apostolii lui Hristos, dar le vorbea folosindu-se de construcția “apostolii Mei” pe care ea nu era în drept să o folosească. Nici dacă s-ar fi scris “apostolii mei” n-ar fi fost corect, căci Verginica n-a avut nicodată apostoli, și nici n-a fost contemporană cu Tit, cu Timotei, cu Barnaba și cu Marcu. Cu ocazia reeditării cărții, liderii pucioși au observat tărășenia și aprecind că gravitatea ei este absolut intolerabilă, au operat discret modificarea salvatoare: cuvântul Mei a dispărut pur și simplu, iar fraza rostită de “duhul Verginicăi” a redevenit credibilă:
“Păstorii mei, întăriți-vă și să vă întăriți ucenicii, așa cum i-au întărit apostolii Mei pe Tit, pe Timotei, pe Barnaba, pe Marcu, pe Prohor și pe toți ucenicii cei lucrători. Fiți cu luare aminte. Vegheați în straja nopții și a zilei și lucrați lucrarea aceasta de pregătire a întoarcerii Stăpânului viei...”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 01-05-1994)
“Păstorii mei, întăriți-vă, și să vă întăriți ucenicii, așa cum i-au întărit apostolii pe Tit, pe Timotei, pe Barnaba, pe Marcu, pe Prohor și pe toți ucenicii cei lucrători. Fiți cu luare-aminte. Vegheați în straja nopții și a zilei și lucrați lucrarea aceasta de pregătire a întoarcerii Stăpânului viei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 18 aprilie/1 mai 1994)
Manevra de acest tip, substituirea de persoană, nu este singulară. În anii 1982, 1983 și 1984, după moartea Verginicăi, peste 30 de pronume personale erau scrise cu majuscule, semnificând prin aceasta că mesajele care le conțineau veneau direct “de la Domnul”. În ediția a doua a cărții, ele au fost modificate și trecute cu literă mică, pentru ca să apară că mesajele veneau de la duhul Verginicăi, care-i vorbea din cer surioarei sale, lelica Maria. Liderii pucioși nu voiau ca lelica să apară ca vorbitoare direct cu Dumnezeu, caz în care ar fi trebuit s-o considere și pe ea proorociță și totodată “trâmbița a șaptea” . Dar, dacă lelica ar fi fost “trâmbița a șaptea” și prooroc, liderilor pucioși nu le mai rămânea nimic de făcut și de trâmbițat, căci cu “trâmbița a șaptea” se încheie lanțul proorociilor apocaliptice, iar lelica a murit și ea în anul 1997. De aceea, eu au fost nevoiți să falsifice aceste 30 de pronume personale. Iată câteva exemple mai semnificative, care susțin cu probe concrete această teorie:
1. “… Uite ce zice Domnul: cine are urechi de auzit să audă și cine are inimă pentru Domnul, să înțeleagă. Domnul a oprit căsătoria pentru că numai e timp de întinare și de pofte trupești […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 5 februarie 1982)
1. “…Cine are urechi de auzit, să audă, și cine are inimă pentru Domnul, să înțeleagă. Domnul a oprit căsătoria pentru că nu mai e timp de întinare și de pofte trupești […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 18 aprilie/ 1 mai 1982)
Acest prim exemplu nu se încadrează în categoria amintită, de falsificare a majusculelor pronumelor personale, dar ilustrează caracterul intențional al modificărilor care urmează și care vor fi evidențiate în continuare: acestea vor să ascundă faptul că din prima ediție a cărții reieșea că “Domnul vorbea” direct prin lelica Maria , exact la fel ca și prin Verginica, deci lelica era “trâmbiță”, trâmbița a șaptea. În ediția a doua, dispar cuvintele “Uite ce zice Domnul” deci nu mai zice Domnul ceea ce zice, ci Verginica zice, iar lelica doar primește la modul pasiv mesajele venite din cer de la “șpiritul nemuritor al Verginicăi”.
2. “…Acest acoperământ al Meu unde v-am lăsat Eu […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 20 mai 1982)
2. “…Acest acoperământ al meu unde v-am lăsat eu […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 7/20 mai 1982)
3. “…O, poporul Meu scump și oile Mele scumpe, pentru voi Mă lupt și pentru voi am pus trâmbița Mea în lucrare. Fiți ai Mei […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 25 iunie 1982)
3. “…O, poporul meu scump, oile mele scumpe! Pentru voi mă lupt și pentru voi am pus trâmbița în lucrare. Fiți ai mei […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 12/25 iunie 1982)
4. “ …Poporul Meu iubit, oile Mele din toate colțurile […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 10 iulie 1982)
4. “ …Poporul meu iubit, oile mele din toate colțurile […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 27 iunie/10 iulie 1982)
5. “ …O, poporul Meu, oile Mele scumpe, turma Mea deschideți-vă inima […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 7 august 1982)
5. “ …O, poporul meu, oile mele scumpe, turma mea deschideți-vă inima […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 25 iulie/7 august 1982)
|