View Single Post
Vechi 03.04.2010, 20:01:42
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 186. Falsuri pucioșești cu tâlc, supranumite „corecții” (X)

10. Ediția 1995: “ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vinePăstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983)

10. Ediția 2006: “ …Domnul îmi dă o sfântă cruce în mână și un carnețel și îmi spune: “Iată, Verginico, îți dau ceva care te va bucura. Această sfântă cruciuliță este a ta. Îți va fi armă de biruință, ca să nu se apropie nici un vrăjmaș de tine, iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ, însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni, și vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie; adică Duhul Sfânt va lucra prin amândouă, și luați legătura cu păstorii, să vă ajute să pregătiți oile, că în curând va veni Păstorul Cel mare să le ia în primire, să le găsească gata pregătite”.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983)

Acest text este pe departe cel mai edificator asupra falsificărilor masive privind substituirea de persoană. În ediția a doua a cărții sunt introduse aici în mod fraudulos explicații suplimentare privind noul statut al lelicăi Maria vis-a vis de “poporul” pucios: ea va fi doar un instrument pasiv și docil prin care “spiritul Verginicăi”, acum eliberat prin moarte, comunică mai departe cu “poporul ei”. Liderii pucioși inventează “carnețelul” în care lelica va nota tot ce-i va transmite duhul (sau duha) Verginicăi pentru “popor”. Verginica va lucra cu gura spirituală, iar lelica va lucra cu mâna materială. “Domnul” dispare pur și simplu din dialog, iar legătura directă dintre “Domnul” și lelica, așa cum apare ea în ediția întâi a cărții, este de acum o palidă amintire (pentru cei care vor să mai aibă aducere aminte).
Un punct de interes ar putea fi cât contează o literă la liderii pucioși.

Oricine se poate întreba de ce era nevoie să se "corecteze" cuvântul "trâmbiță", care devine "trâmbița", în ediția a doua a cărții. La prima vedere, de această corecție nici nu era nevoie, căci sensul frazei pare că nu se schimbă. Meticulozitatea aceasta neobișnuită ar putea ascunde însă în ea o temere viscerală a liderilor pucioși (care îi va împinge spre un fals calificat) : teama ca nu cumva cititorul să interpreteze că “trâmbița” de care se vorbește ar putea fi lelica Maria. Plecând de la această supoziție, o explicație posibilă ar fi aceea că, în prima variantă, expresia completă "vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta" s-ar putea interpreta la citire "vei suna prin trâmbiță de trezire și de pregătire, prin surioara ta", ceea ce ar fi indezirabil pentru liderii pucioși, care nu admit că lelica Maria (sora Verginicăi) a fost și ea "trâmbiță". În schimb, textul "corectat": "vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie" ar putea fi interpretat fie ca "vei suna tu, cea care ești trâmbița de trezire , pe sora ta, care cu mâna să scrie" , fie, în altă variantă, "vei suna în trâmbița de trezire , pe sora ta, care cu mâna să scrie". Deși acest raționament poate părea puțin forțat, el rămâne plauzibil, în contextul celorlalte falsuri interesate de acest gen. Oricum ar fi, această modificare nu s-a făcut ea fără rost, îndată ce putea foarte bine să lipsească și nimeni n-ar fi observat necesitatea ei.

11. “ …O, suflețelele Mele, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983)

11. “ …O, suflețelele mele, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983)

12. “ […] că Eu socotesc că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum până-n mormânt. Acum când cer Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 iulie 1983)

12. “[…] că Domnul socotește că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră, care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum, până în mormânt; acum când cere Domnul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 21 iunie/4 iulie 1983)

Din nou o manevră subtilă a liderilor pucioși: prin trecerea de la persoana I la persoana a III-a, “Domnul” dispare din peisaj, deci nu “Domnul” este cel care îi grăiește lelicăi din ceruri, ci șpiritul nemuritor al Verginicăi.