View Single Post
Vechi 03.04.2010, 20:04:26
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Stai blând, Vsovi, acest Forum nu e proprietatea ta personală. Ai impresia că toți de pe Forum discută numai cu tine? Sau, mai degrabă, că cei mai mulți nu te bagă în seamă, ca să nu se mai complice inutil...
Cum să stau blând? Așa ca cei care și-au astupat urechile și ochii? Sau ca cei care au lepădat definitiv Adevărul? La ce-mi folosește blândețea cea nebună a pierzării. Și nu știu cum de te-ai speriat însfârșit de cornul meu de țap dintre ochi cu care am zis că am să împung oaia berbecului cu două coarne al cărui corn de pe urmă creștea mai repede și mai mult ca primul. Păi era o paralelă luată de la fiarele din Daniel, și tu credeai că o să și zbor și o să te înțep ca să te dezumflu că te-ai prea îmbuibat cu lucernă? Păi nu era ca să te omor ci dacă nu te înțep așa cum înțeapă ciobanul oaia nehalită atunci tu sigur te sufoci, așa cum s-a sufocat lucifer și Adam când au aflat că au pierdut Raiul și Cerul... Deci nu te speria de mine ci teme-te de ce-ți iese din gură că aia strică pe om, căci spurcăciunile care intră în gură vin tot de acolo, din ce îți iese... și ciorile sunt ciori de aia mănâncă toate stârvurile ambalate elegant, și etichetate cu cod de bare.

Forumul nu e al meu dar nu de aia am zis că nu-ți permit, fiindcă o să fac demersurile să te evacuez de pe forum, ci am zis așa înspre Cer, că nu te voi lăsa să-mi amăgești sufletul ci că îți voi ține piept cât dă Dumnezeu, măcar în sufletul meu, dar nu că voi atenta ca să-ți răpesc vre-un drept sau tratându-te murdar, ci doar ți-am spus că nu particip la batjocuri și persiflări și nu le gust ci sunt contra lor, contra batjocurilor și obijnuinței cu hulele și minciunile.

Cei mai mulți mă evită că mă cred sectant sau eretic sau nebun sau ciudat sau ce vrei dumneata, schizofrenic sau lepros sau urât sau scârbos sau îndrăcit sau ... dar cei mai mulți o fac pentru faptul că e mult mai ușor să slujești fariseismului, fățărniciei aristocrate decât să rabzi 'nebunia' crucii.
Deci toți mă evită și tac și se fac că nu văd și nu aud de frica purtării Crucii. Mai lesne este să se considere ei mântuiți și mai mântuiți decât, păcătoșii, sectanții și ereticii, și toți cei care îndrăznesc și le spun lor Adevărul... care firește că doare... dar nu îi doare decât pe cei nedrepți, pe cei ce se cred vrednici pentru slavă de la oameni, și de aia fug și tac ascunzându-se care peunde... deci de aia nimeni nu vorbește deschis și pe față.

Deci nu vor să se complice inutil fiindcă e mai ușor să te prefaci un fel de snob ce stă sub acuzația protectoare cu eresul sau cu secta sau cu păgânismul firește al altora, că doar noi suntem băieții buni și cei mai mântuiți ca restul poporului.

Citat:
Dar dacă tot ești așa de convins că Irineu Pop este Patriarhul României, de ce nu te duci să-i faci temenele, să-i pupi metacarpienele și să-i faci așa cu degetul: Preafericitule! Te prefaci că nu ești preafericit, dar eu te-am prins cu ocaua mică, Preafericitule ce ești! De ce te ascunzești? De ce vrei să ne păcălești?
Păi dacă l-aș întâlni n-aș avea nici un motiv ca să nu-i sărut mâinile și picioarele, dar nu vreau să-l flatez pe el ca să mă laud eu și să mă flatez eu cu slavă de sine și slavă de la oameni, că doar a Lui Dumnezeu este slava și puterea și mărirea... deci nu mă interesează să urmez îndemnul tău care ar fi doar ca să mă bag în seamă, dar predicile sale aș vrea să le mai aud mereu dar nu mai știu unde predică. Iar persiflările respective, pe care m-ai sfătuit să le folosesc nu le poți adresa nici țiganilor, nici masonilor, nici aristocraților josnici, nici dușmanilor că te faci de rușinea înțelepciunii cerești, darmite atunci să le folosești față de un patriarh iubit de Dumnezeu așa ca Irineu. Deci nu se poate să urmez răutatea dumitale.

Citat:
Ia să vezi ce-ți zice, și după aceea să ne spui și nouă cum a fost.
Deci ești curioasă să ispitești pe Domnul, puișoare albinoasă de năpârpârcuță... Păi de ce nu faci tu ceea ce mă sfătuiești pe mine? Dar ști cui? La nenia cu pisikaa în lesă și eretele pe umărul drept, și lui tanti grijania ce umblă călare pe mătură și pe coada de topor și care te mituiește și te flatează toată ziua ca să le faci treaba asta murdară... Și poate ne spui și nouă cu ce săpun se spală pe mâini, că poți fi sigură că se spală pe mâini și când vin din piață, și oridecâteori găsesc ei ca să arate altora cuviința și erudiția lor.

Deci draga mea, mă iartă că nu pot să te urmez și nici să-ți ascult sfatul.