View Single Post
Vechi 03.04.2010, 20:05:55
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 186. Falsuri pucioșești cu tâlc, supranumite „corecții” (XI)

13. “ […] Numai lume, tată, lume fără Dumnezeu” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 11 septembrie 1983)

13. “ […] Numai lume, lume fără Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 29 august/11 septembrie 1983)

Nici aici nu apare vreo modificare de majusculă, dar cuvântul “tată” pus la cazul vocativ este folosit în mod exclusiv, în toată cartea, de către personajul misterios care se dă drept “Domnul”. Dispariția acestui cuvânt face ca subiectul frazei adresată “poporului” prin lelica Maria să nu mai fie “Domnul” (așa cum reieșea din ediția întâi), ci duhul (duha) Verginicăi.

14. “ Fiilor, cine nu folosește și nu mănâncă această hrană pe care o aduc Eu, nu va putea să răzbată acest drum pe unde vreau să vă duc Eu. Israele, fii încrezător în acest Eu, căci în curând vei vedea cine a fost și cine este acest Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 5 februarie 1984)

14. “ Fiilor, cine nu folosește și nu mănâncă această hrană pe care o aduc eu, nu va putea să răzbată acest drum pe unde vreau să vă duc eu. Israele, fii încrezător în acest eu, căci în curând vei vedea cine a fost și cine este acest eu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 23 ianuarie/5 februarie 1984)

15. Am oprit căsătoria și întinarea la creștini. Prin aceasta îi voi deosebi de lumea cea deșartă care se întinează până moare. Cine nu-și spală hainuța, nu se poate strecura la Mine.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 noiembrie 1984)

15. “ Am oprit căsătoria și întinarea la creștini. Prin aceasta îi voi deosebi de lumea cea deșartă care se întinează până moare. Cine nu-și spală hăinuța, nu se poate strecura la Domnul ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 22 octombrie/4 noiembrie 1984)

16. Ediția 1995: “ …Fiecare sfânt ocrotește și are grijă de sufletul care-i poartă numele. Tată, cereți ajutorul sfântului, […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 noiembrie 1984)

16. Ediția 2006: “ …Fiecare sfânt ocrotește și are grijă de sufletul care-i poartă numele. Cereți ajutorul sfântului, […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 22 octombrie/4 noiembrie 1984)

Aceeași observație ca la poziția 13., de mai sus. Recidiva confirmă caracterul intențional al falsului, prezentat drept "corecție".

17. “…Scumpii Mei, vă iau cu barca și vă trec apa […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 17 decembrie 1984)

17. “…Scumpii mei, vă iau cu barca și vă trec apa […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 4/17 decembrie 1984)

18. Ediția 1995: “ Smeriți-vă și umiliți-vă, scumpii Mei, stați de vorbă cu unul din Sfânta Treime…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 17 decembrie 1984)

18. Ediția 2006: “ Smeriți-vă și umiliți-vă, scumpii mei, când stați de vorbă cu Unul din Sfânta Treime.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 4/17 decembrie 1984)

Modificarea cuvântului “” în cuvântul “când” nu e deloc întâmplătoare, ci ascunde și ea un fals calificat. Expresia “că stați de vorbă” ilustrează că dialogul dintre “Domnul” și popor, prin gura lelicăi Maria, este la timpul prezent: acum și aici, “Domnul” vorbește cu poporul pucios, deci prin lelica Maria vorbește Domnul ca printr-o "trâmbiță". Dimpotrivă, expresia contrafăcută “când stați de vorbă” face ca întreaga frază să devină o recomandare de uz general, atemporală, care n-are nici o legătură cu ședința de spiritism la care poporul pucios tocmai participă, iar lelica este doar pe post de medium, vorbind prin somn cataleptic tot ceea ce primește de la duhul.
De la duhul (sau duha)Verginicăi, evident.

Cu asemenea numere de prestigitație spiritistă, liderii pucioși cei iuți de mână și ascuțiți la minte au profitat mereu de nebăgarea de seamă a multora, pe care i-au amăgit cu povești cu dialoguri de îngeri și de duhuri, cu prooroci care vorbeau prin somn și clarvăzători providențiali care coboară cu ochii închiși, în miez de noapte, cerul pe pământ, prin viziuni aberante și spiciuri ingenios falsificate.