Sophia, te rog sa ma ierti, eu una nu stiu cum esti tu si nici nu te judec, cred doar ca esti o persoana care are nevoie de multa afectiune si, mai ales, de multa, multa lumina! Imi pare rau ca te-am intristat cu postarea mea, dar eu si numai eu m-am regasit in urmatoarele cuvinte:
Tu nu iubesti decit pe cei ce te iubesc pe tine , decit pe cei care-ti dau dreptate si sunt de acord cu ce gindesti tu . Tu doresti ca fratele tau sa fie diplomat cu tine dar din punct de vedere crestinesc ortodox asta este o greseala, un pacat, deoarece diplomat este diavolul .Crestinul ortodox nu are ce cauta cu diplomatia, el trebuie sa fie drept, corect, cinstit , deschis , pe fata cum spune Mintuitorul insusi cind afirma ca a vorbit fata catre fata . Hristos nu a fost diplomat cu nimeni . Iti recomand sa nu-ti cauti inimi fals calde si sa te alinti si sa iubersti pe cei ce te perie pe haine din cauza ca ,,era gata sa ai o scama" ! Nu te departa de ortodoxia cu adevarat dreapta , nu te indulcii in melancolie si renunta la a fi capricioasa , ortodoxia este lupta si nu inginare sau alint . Sf. Efrem sirul spunea ca : ,,... de multe ori refuzam adevarul pt. ca adevarul ne umileste dar umilindu-ne ne mintuieste" !!
este timpul si cazul sa te comporti matur , fara capricii si vanitate, fara a te da scortoasa cind nu este deloc cazul, fara a rastalmaci morala crestina si chiar si cea sociala (oricare ar fi ea : comunista, pseudocapitalista, etc). Daca ai ceva de spus , spune clar si raspicat asumindu-ti afirmatiile si asteptindu-te ca la multimea de useri sa nu fie toti de acord, nu-ti cauta gasti sau adepti ad-hoc pt. ca asta nu face un educat si traitor ortodox din dorinta de a ,,infringe' opozitia . Ce spune Ioan la inceputul evangheliei sale despre cine este si ce putere are cuvintul ? Tu la asta nu te-ai gindit pina acum ? Felul de a te da aspra si incomprehensibila nu te face placuta , ci din contra , stirneste precautia sau aversiunea spontana .
Asa sunt eu...

Repet, doar eu, nu stiu altii.... de aceea mi-a facut bine mie personal acest mesaj, ca si cum mi-ar fi fost adresat, poate o sa invat si eu ceva din el, sa nu mai fiu asa diplomata si caldicica.
In rest, sa iertam toate pentru inviere!