View Single Post
Vechi 04.04.2010, 09:58:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut Vezi mesajul
Cui ii revine aceasta responsabilitate? Familiei? Scolii? Bisericii?
Această responsabilitate revine: familiei, școlii și Bisericii. La baza acestei stări de lucruri este lipsa credinței în: familie, școală și Biserică.

Familiile sunt în plină criză. Ele uită scopul fundamental al familiei, care este nașterea de prunci și educarea lor în Cristos.

Școala este într-o criză chiar mai evidentă decât familiile. Așa cum bine ați observat, accentul este pus pe etalarea personalității copilului. Cum este această personalitate, bine formată sau rău formată, Dumnezeu cu mila ! Ceea ce eu văd la o parte importantă dintre profesorii copiilor mei este: corupție, dezinteres, formalism (fariseism didactic).

Biserica este și ea în criză. Ca să mă refer numai la Biserica mea (catolică) maniferstările ei sunt: retracția din spațiul public, orizontalizarea legăturii dintre Dumnezeu și om, lipsa unei viziuni centrate pe regalitatea lui Cristos, insuficiența promovării unor acțiuni alternative la cele ale lumii.

Ce ar trebui făcut pentru ca cei următori nouă să nu moștenească o lume desfigurată ? Un lucru foarte simplu: să avem zel pentru Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote