Răspuns (I)
vsovivi spunea:
Citat (În prealabil postat de mariamargareta ):
“Cu asemenea numere de prestigitație spiritistă, liderii pucioși cei iuți de mână și ascuțiți la minte au profitat mereu de nebăgarea de seamă a multora, pe care i-au amăgit cu povești cu dialoguri de îngeri și de duhuri, cu prooroci care vorbeau prin somn și clarvăzători providențiali care coboară cu ochii închiși, în miez de noapte, cerul pe pământ, prin viziuni aberante și spiciuri ingenios falsificate.”
Deci acuzi din necredință pe temeiul cărților de psihologie și psihiatrie și având în spate legea dreptului de autor, luînd voi partea Domnului și a lelicăi Maria, sora sfintei Verginica.
Nici vorbă să fi făcut vreo referință la temeiul cărților de psihologie și psihiatrie. Această afirmație este un nonsens. Nu luăm partea Mariei Tudorache, chiar dacă suntem nevoite să constatăm că a fost nedreptățită de către liderii pucioși, după o logică strâmbă sau mai degrabă interesată.
[…] Păi dacă pe ei îi învocați ca argumente, pe psihologi și psihiatrii, și mulțimile de diplome ale lor, atunci de ce nu le urmați sfaturile, de ce nu vă adresați lor, de ce nu le cereți să vă trateze, ci iată că v-ați pus voi pe scaunele lor... de acuzare?
Niciodată nu am invocat ca argumente psihologi și psihiatrii, și mulțimile de diplome ale lor , ci raționamente de bun simț.
Și v-am zis că se râd de voi și curcile, că voi, ca și dezertoarea, ați ajuns să apărați pe Domnul în instanță, voi care L-ați părăsit, și cărora nu v-a cerut și nu v-a angajat ca avocate ca să cereți despăgubiri în instanță pentru daunele suferite de Cuvântul lui Dumnezeu ieșit la prima ediție în pobor.
Dacă ai văzut tu curci râzând, probabil că ești un prooroc hazliu.
Noi nu apărăm pe nimeni, constatăm doar că sunt două ediții ale cărții “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” radical diferite pe ici pe colo, prin punctele esențiale, dar pe care unii încearcă să ne convingă că sunt identice și la fel. Adică, să credem și noi ca ei, că albul e negru, sau, în cel mai rău caz, invers. Cartea respectivă este considerată sacră de către pucioși, este denumită de ei “Evanghelia după Sfânta Mare Proorociță Virginia” , dar tot ei sunt cei care au masacrat-o fără milă de la o ediție la alta, ceea ce creează mari suspiciuni asupra sacralității ei. Dacă ar fi fost sacră, nici nu se atingeau de ea, ci îi venerau fiecare virgulă. Dar ei au pus virgule cu toptanul în ediția a doua, sute sau mii de virgule, majoritatea înainte de particula “și”. Au scos texte, au introdus altele, iar unele cuvinte și fraze le-au schimbat ca să nu mai spună prostii, ca în prima ediție.
Deci nu e demersul vostru toatal ridicol? Pe cine vreți să păcăliți cu cauza voastră nobilă plină de nonsens? […]
Demersul nostru este perfect legitim. Ne-am spus părerea și atât. Nu vrem să păcălim pe nimeni, fiecare cititor de pe Forum va judeca singur după propriile raționamente. Dar ca să judece corect trebuie mai întâi să fie bine informat. Noi asta facem: scoatem la iveală “tainele” pe care pucioșii se străduiesc să le ascundă.
Deci cine sunteți voi lingvistelor care faceți atâta circ pe tema Cuvântului lui Dumnezeu? […] grijania... grijania de grija altuia...
Deci draga mea, nu ți se pare absurd și nu ți se pare că e nonsens ca să vă dați în același timp avocatele lui Dumnezeu, psihiatre dar și lingviste sau chiar să fiți și proorocițe căci iată că vi se pare că știți tot ce rezultă din texte, care sunt motivele modificărilor, și ce intenții au avut cei ce le-au operat dar știți chiar faptul că lelica Maria era proorocița Domnului când poate că era a sfintei Verginca așa cum Aaron era proorocul lui Moise. Deci tot Domnul era Cel ce vorbea, prin unul, prin doi, sau prin o sută așa ca în telefonul fără fir.
Nu suntem proorocițe. Noi nu proorocim nimic, ci spunem și altora ceea ce ni se pare că vedem și că știm. Apoi, fiecare judecă singur ceea ce înțelege. Nu știm motivele modificărilor, dar le presupunem. Presupunem că au fost neapărat niște motive, îndată ce modificările sunt sistematice, organizate, masive și orientate unui aceluiași scop. Nu am afirmat că în mod obligatoriu “faptul că lelica Maria era proorocița Domnului”, ci că ar fi trebuit să fie, în logica în care vorbitorii în limbi de la Pucioasa se consideră unii pe alții prooroci.
Analogia făcută de tine, cu Moise și Aaron, nu ai dus-o până la capăt. Despre ei, Scriptura zice:
Răspuns-a Domnul lui Moise și i-a zis: "Iată, Eu fac din tine un dumnezeu pentru Faraon, iar Aaron, fratele tău, îți va fi prooroc.(Ieșirea 7,1)
Dacă ții morțiș să faci o paralelă cu Verginica Tudorache și Maria Tudorache, trebuie să ții cont și de faptul că Moise era viu atunci când vorbea prin Aaron, iar Verginica era moartă atunci când vorbea prin Maria. Deci, înseamnă că Verginica era un dumnezeu pentru Pucioși, dar un dumnezeu mort, fără trup, care vorbea doar prin spiritul lui, în ședințele de spiritism de la Maluri, de la Pucioasa și de la Glodeni. Or, Hristos-Dumnezeu Cel mort și înviat nu S-a mai despărțit de trup de atunci când a înviat și nu se va despărți în veac. Așa cum S-a înălțat la ceruri, tot astfel îl vom vedea (vezi Faptele Ap., 1,11)
Iar vedenii și glasuri și tot felul de ciudățenii pot fi și de la draci […]
Uite că mai avem și puncte comune!
Dar mă mir cum de nu vă puneți problema ridicată și la voi, voi cum stați, adică în cazul vostru:
-la ce visați?
Păi noi nici când dormim, nici când suntem treze, nu visăm. Dar uite că visează alții și ne intrigă visele lor, că ei zic că ale lor sunt aievea.
-la ce nădăjduiți și în ce și în cine?
Așteptăm învierea morților și viața care va să vină, de la Cel care a promis-o.
-cui anume slujiți și pentru ce anume o faceți?
Nu suntem în slujba nimănui și nu ne plătește nimeni – adică o facem gratuit. Iar dacă vrei să știi ce facem, iată, ne dăm și noi cu părerea, cum fac și alții pe acest Forum.
-de ce nu ați vrut să credeți ca să vă mântuiți ci ați vrut doar să vă mândriți?
Nu putem crede simultan și în Dumnezeu, și în Mamona. De aceea nici n-am vrut să credem decât în Dumnezeu, ca să ne mântuim. Dacă ne-am mândrit cumva cu Dumnezeul strămoșilor, avem prilej de îndreptare.
Iar când aflați răspunsul mergeți voi la psiholog și la psihiatru , la avocați și la lingviști iar noi o să merge și o să ne rugăm de Dumnezeu și de duhovnic.
Fiecare merge pe drumul lui, iar noi știm unde mergem. Când mergi la duhovnic ca să te rogi de el să te scape, nu uita să-i spui și că te-ai făcut advocatul neplătit dar îndârjit al sectei de la Pucioasa.
|