05.04.2010, 23:38:04
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de anna21
am impresia ca desi ne-am posta toti cv-urile, tot nu ne-ai intelege!
Trebuie sa ai suficiente cunostinte si experienta incat sa discerni singura de unde vine un mesaj! Daca este in acord cu invatatura ortodoxa sau nu.
Nu orice mesaj care incepe cu "iubire" si se termina cu "toleranta" este ortodox (ba chiar sanse mari sa fie dimpotriva).
Hristos a spus ca este calea (foarte stramta, dificila.. ), adevarul (incomod pentru multi, pentru marturisirea caruia au murit atatia..) si viata.
El nu este iubire dulceaga si telenovelistica, nu este tolerare de pacate, nu este cautare de confort psihic (cum se impaca confortul psihic cu starea de pocainta si umilinta care ni se cere?)..etc.
Trebuie sa inveti intai tu despre ortodoxie ca sa poti "evalua" corect mesajele. Nu sa ne prezentam noi. Nu are nici un sens (ti-am zis, tot nu ma vei intelege si iar "ma trimiti" la manastire, calugarie etc.. Lucruri pe care eu le consider complimente cu desavarsire nemeritate.
Dar este ironic: Toti oamenii au fost chemati la sfintenie, dar noi (tu, de fapt) consideram calugaria un lucru nedorit!).
|
sunt perfect de acord cu tine, anna