Cred in existenta acestor duhuri dar nu cred ca aceste cazuri atat de mediatizate si filmate sunt toate cazuri reale. Spun doar ca e greu de facut diferenta intre posedare si boala psihica si acest caz este un exemplu. Este ca si cum ai suferi de boala x si ai fi tratat de boala y. Apoi daca aceste duhuri exista si daca in cazul lor singura vindecare este exorcizarea si daca parintele a facut acest lucru atunci de ce biserica a reactionat spalandu-se pe maini. Nu recunoastea ea duhurile rele? Oare nu prin post si rugaciune se vindeca? Parintele a facut ceea ce trebuia facut: a izolat bolnavul, l-a legat sa nu isi faca rau siesi si aproapelui (este stiuta forta demonicilor), a tinut bolnava la psot aspru si urma sa ii faca rugaciunile. Cred ca mai multa aparare a primit din partea unor credinciosi decat din partea Bisericii insasi care in fond este cea care a format si promovat aceasta mentalitate a iertarii, a acceptarii unor situatii tragice ca o manifestare a voii lui Dumnezeu. Daca fata era intr-un loc al rugaciunii, era in preajma unor oameni rugatori, a tinut post etc si daca s-a intampalt ce s-a intamplat oare nu a fost asta voia lui Dumnezeu ?
Ce atitudine a luat Biserica atunci cand mass media scria despre preotul ucigas chair inainte ca justitia sa-si fi spus cuvantul? A luat Biserica atitudine fata de alte situatii asemanatoare? (de exorcizare?)Daca ar face puscarie toti medicii caroara le mor pacientii pe masa ar fi puscariile pline.
|