View Single Post
Vechi 06.04.2010, 01:15:04
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Minunea pogorarii Sfintei Lumini nu trebuie idolatrizata,este o minune a Preasfintei Treimi si multumim Preasfintei Treimi pentru aceasta.
Dar sunt mult mai mari minuni ale Preasfintei Treimi mi se pare mie care noi nu le constientizam cum sunt de exemplu faptul ca Sfanta Treime creaza suflete oamenilor ,pentru animale,pesti,pasari etc si pentru insecte si pentru plante etc.
(cu toate neamurile de oameni care sunt ,apoi toate speciile foarte multe de animale,de plante de insecte care ne dau o idee de fara sfarsirea lucrarilor lui Dumnezeu.)
(a se vedea Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul pentru cine doreste).
Eu sincer sa fiu prefer sa merg la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou decat la Ierusalim sa dau atatia bani sa vad Sfanta Lumina.
Multumesc lui Dumnezeu ca am vazut pe inet pe youtube aceasta.
Am ajuns si pe la Sfantul Mormant da fara sa vreau,pur si simplu s-a intamplat sa fiu trimis unde am lucrat cu alte treburi prin Israel si acolo am fost trimis si la Sfantul Mormant.

Dumnezeu nu este lumina lumina e o stihie creata de Dumnezeu.
Daca se zice ca Dumnezeu este lumina este o exprimare metaforica.
Sfantul Grigorie Palama de exemplu mi se pare mie nu a propovaduit lumina creata ci despre ceea ce se zice har sau lumina necreata sau slava lui Dumnezeu si cum se mai spune.

Dar toate sunt exprimari metaforice foarte foarte slabe si mai bine despre Dumnezeu si lucrarile sale necreate cu care lucreaza "vorbesc" Sfintele Moaste minunile (vindecari trupesti si sufletesti) pe care Dumnezeu le lucreaza si cate mai sunt.

Vorbesc toata speciile minunate de plante,animale,insecte,pesti si cate mai sunt care sunt create de Preasfanta Treime ((Cred) Si intru Duhul Sfant Domnul de viata facatorul) - prin viata probabil se inteleg toate fapturile carora Preasfanta Treime le creaza sufletele care mai apoi vedem cum se dezvolta - plantele suflete fara simtiri parca,animalele suflete cu simtiri (parca asa zicea parintele Cleopa la un moment dat printro predica) la insecte nu prea stiu cum sunt sufletele si cate mai sunt,modul in care atmosfera Terrei e reimprospatata prin plante de Dumnezeu si cate minuni mai sunt in creatie.

Vreti sa vedeti minune mare de tot a lui Dumnezeu?
Vedeti pe acel arab mort asasinat ,taiat in bucatele pe care Dumnezeu l-a inviat prin Maica Domnului.
Arabul respectiv nu era crestin ortodox cand i s-a petrecut respectiva minune si Dumnezeu a aratat ca e milos si e Dumnezeu al tuturor si de toti are grija si pe toti ii proniaza.
http://laurentiudumitru.ro/blog/2006...ului-in-siria/

Last edited by mihailt; 06.04.2010 at 01:26:17.
Reply With Quote