View Single Post
Vechi 06.04.2010, 01:57:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ii dau partial dreptate lui Andreicozia desi n-ar trebui sa fie atat de inversunat.

Eu cred ca ceea ce se intampla este un miracol dar care din pacate este inteles prost chiar de ortodocsii nostri.

Eu cred ca Dumnezeu este "sfios" adica nu se face vizibil asa cum si-ar dori unii. Doar cu discretie si intr-un cadru limitat. Si lasa loc si de indoiala pentru cei care nu vor sa vada.

Si ii inteleg si reactia pentru ca vine ca reactie la acele atitudini gresite a ortodocsilor nostri care vad in acest miracol pe care de altfel majoritatea nu l-au experimentat personal ci doar prin forta credintei - argumentul universal chiar si pentru cei care n-au aceasta credinta.

Povestile cu terte persoane care au trait miracolul si s-au convertit sau altceva bun s-a intamplat cu ele, intra tot in aceasta categorie.

E drept, sunt oameni care sunt sensibili la acest gen de intamplari, chiar daca nu sunt ortodocsi - dovada fiind faptul ca protestantii chiar s-au chinuit sa scoata o carpeala de material prin care incearca practic sa dea explicatii alternative miracolului, daca nu cumva trantesc un Apocalipsa 13:13 si si-au linistit audienta.

Insa o credinta construita pe elementul "miraculos" este subreda si nu de putine ori o ia in directii nu tocmai ortodoxe.

Si e greu de inteles de ce ortodocsii nostri nu inteleg ca asta nu e un argument pentru persoane care nu le impartasesc convingerile.

Iar aici Noesisaa are 100% dreptate si in ciuda supararii unora ea reprezinta cu adevarat gandirea ortodoxa si nu pietismul impins pana la absurd care ne impinge sa cheltuim zeci de mii de dolari pentru a duce la mii de kilometri o flacara 100% identica fizic, chimic, spiritual daca vreti cu cea primita din Sf. Altar de ortodocsii din intreaga lume in noaptea Invierii.

Ca o fi in primele minute altceva - este posibil.
Dar pe urma este ca oricare alta si nu cred ca ar trebui ca lucrul asta sa se transforme in altceva decat este de fapt.

Last edited by AlinB; 06.04.2010 at 02:02:18.
Reply With Quote