View Single Post
Vechi 06.04.2010, 09:33:28
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
eu am intalnit persoane care au avut o educatie foarte buna acasa,dar dupa ce au inceput sa-si faca ,,prieteni" s-a dus toata educatia
Un parinte responsabil stie si intelege ca dupa o anumita varsta odrasla o sa fie tentata sa asculte mai mult de anturaj si mai putin de parinte, care va fi perceput ca avand conceptii invechite si nedemne de luat in seama. Tocmai de aceea educatia pe care i-o va da copilului pana in momentul respectiv trebuie sa tina seama de acest fapt, astfel incat tranzitia de la copilarie la adolescenta sa se faca mai usor.

Daca educatia din copilarie este total incompatibila cu mesajele primite mai tarziu din partea anturajului, oare pe cine o sa asculte adolescentul? Impotriva cui se va razvrati? La varsta adolescentei incepem sa decidem pentru noi insine, asa ca educatia de acasa trebuie armonizata cu lumea reala. Nu mai ajunge sa-ti inveti copilul "de bine", ca te vei trezi apoi cum cauti disperat raspuns la intrebarea: "cu ce-am gresit cand l-am educat, ca i-am spus numai de bine?" sau "unde este copilul meu cuminte?". Observati similitudinea cu cei care isi obisnuiesc copiii cu multi bani pe mana si care se intreaba apoi "de ce imi faci asta, ca te-am crescut cum am putut mai bine, ti-am dat tot ce-ai dorit?".

Sa educi copii si sa-i feresti de rele e probabil cel mai greu lucru din lume.

Last edited by hmiron; 06.04.2010 at 09:37:26.
Reply With Quote