Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Uite cine:
Stateam de vorba cu preotul din parohia mea si la un moment dat mi-a dat un exemplu de cat de dificila este misiunea de duhovnic. Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet.
Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta.
Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa.
Inca o data: el politist, ea prostituata.
Imaginati-va ca sunteti in locul preotului respectiv, care trebuie teoretic sa-i dezlege de pacate pentru taina casatoriei.
|
Aici este altceva...este trist ca femeia respectiva alege sa practice in continuare asa ceva,iar barbatul,de dragul banilor o lasa.
Din punctul meu de vedere aceasta nu este iubire,ci eventual patima amestecata cu multe alte lucruri urate.
Banuiesc ca preotul nu ar avea cum sa le dea binecuvantare,pana nu fac un canon si pana ei nu renunta al acest gand si practica.