Subiect: buna ziua
View Single Post
Vechi 06.04.2010, 12:35:19
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Caut un preot care sa imi fie duhivnic, insa cum parintele Vasilie Cel Mare sfatuieste ca cineva ce doreste sa ia calea Spovedaniei sa caute cel mai iscusit duhovnic(precum bolnavul cel mai bun doctor) asa si eu, caut un asemenea duhovnic, si cum singura evaluare obiectiva a iscusintei unui duhovnic , consider ca este puterea sa de vedere launtrica, prin care sa observe, prin darul vederii duhovnicesti, inlauntrul sufletului, de unde vin si unde se duc pacatele, greselile, si patimile, doresc sa lansex acest apel catre duneavoastra de a ma srpijini si ajuta in cautarile mele, de un astfel de duhovnic imbunatatit, precum era de exemplu parintele Arsenie Boca, sau Cuv. Paisie Aghioritul (desi acesta nu era preot,insa darul vederii sale spirituale ajuta enorm toti cei ce veneau la dansul_, sau multi altii , pustnici sau calugari, nestiuti poate, fosti si prezenti pe acest pamant - in orice tara ar fi si ori colt al lumii sunt dispus sa merg . Nadajduiesc ca acest apel sa fie citit de persoane care sa aiba cunoastina si sa ma poata ajuta caci de mult imi doresc sa intalnesc o asemenea fiinta; a mai lansat si alte apeluri si rugaminti in mesajele mele anterioare dar nu am primit raspuns.

Va multumesc anticipat pentru orice ajutor

Mihai
Tu vrei ca duhovnicul sa iti dezvaluie pacatele ,dar e suficient sa iei un indreptar de spovedanie si vei vedea ce ai gresit.
Apoi prin spovedanie deasa vei incepe sa te indreptezi ,sa vezi ce pacate repeti si duhovnicul iti va da sfaturi sau daca nu, le vei cere .Il vei intreba ce sa faci ,ce canon sa indeplinesti pentru a scapa de anumite pacate .
Evident ca pentru asta e nevoie de un duhovnic bun .
Daca te rogi mai mult ,Dumnezeu iti va dezvalui si pacatele din copilarie sau cele pe care le-ai uitat.
Duhovnic care sa stie ce ai uitat sa spui la spovedanie - am auzit o femeie la man.Sihastria ca un preot de acolo i-a spus un pacat pe care a uitat sa il aminteasca la spovedanie.Nu mai stiu cum il chema pe acel parinte ,dar e posibil sa fie acum la man.Bistrita.
Eu cred ca nu e totusi usor sa ai duhovnic de manastire din cauza distantei.
Duhovnicul e bine sa fie din orasul in care locuiesti.
Reply With Quote