Citat:
În prealabil postat de luminita-
eu ma refeream la parte economica,in alte tari sunt salarii mult mai mari(de ex in domeniul medicinei,unde voi da eu) decat aici iar oamenii sunt mai apreciati,este mai multa curatenie pe strazi...am auzit de o tara,imi scapa numele acum,poate stiti voi la care ma refer,dar acolo oamenii nu fura deloc,iar daca cineva vede pe altcineva ca a furat ceva doar ii bate obrazul si este cea mai mare rusine pt ei,mai mult decat inchisoarea sa i se faca sa ceva..si mai este o tara in care poti sa mergi pe strada fara sa te murdaresti de praf,ceea ce este o foarte mare deosebire fata de Romania
|
Daca dai la medicina pentru "partea economica" tragi, ca sa zic asa- teapa vietii tale (pot confirma asta si alti membrii ai forumului)- si prin asta vreau sa spun ca in majoritatea locurilor -(exceptie SUA) medicii nu sunt platiti dupa cum se asteapta; da, sigur, muuult mai bine ca aici, dar totusi medicina nu e o meserie atractiva, din moment ce nu se mai fac medici: francezi, englezi, danezi, norvegieni, suedezi- si atunci incearca sa aduca din Europa de Est (care vor veni pentru venituri mai mari); iar medicii din tarile enumerate pleaca in alte locuri (pentru plati mai bune) iar copiii lor nu se mai fac medici. Cum crezi tu ca le vine danezilor(o tara d'aia curata, civilizata, fara furi) sa cheme romani sa ii angajeze in sanatate?Greu, dar n-au incotro. Ai lor nu acopera necesitatea, nu se mai fac medici.