cand m-am mutat in state, am avut ocazia sa fiu cat de cat aproape de Biserica Sf Cruce din Virginia, unde era Parintele Calciu. Astfel, eu si sotul meu am fost casatoriti de el. Sotul meu acum sta pe ganduri si isi spune: Am fost casatoriti de un sfant...este unic!...si el e american, fost catolic, aproape devenit ortodox. Parintele Calciu nu a fost numai un preot care m-a spovedit si impartasit. Dansul a fost alaturi de mine cu orice am avut nevoie, m-a mangaiat cand m-am simtit singura intr-o tara atat de straina din punct de vedere religios si cand mi-era foarte dor de parinti. Spovedania cu el era o placere! ma mangaia, ma pupa, nu ma judeca, si imi dadea foarte mult curaj. Ultima oara cand m-am spovedit la Dansul, inainte sa vin in Romania, vara trecuta, mi-a spus sa ii transmit mamei mele ca ii multumeste pentru un asa copil ce are...i-am spus mamei si ea l-a considerat sfant stiind numai in sufletul ei cat s-a straduit sa ma educe in toate, mai ales in ortodoxie, si pe fratii mei la fel. Dumnezeu sa-l ierte!
inainte de a fi dus in Romania sa fie inmormantat, au avut o slujba cu trupul lui la biserica Sf Cruce, si am fost aproape de el, nu-mi venea sa cred ca nu mai e, si totusi pana si atunci, parca mi-a zambit. am fost f trista ca ma gandeam ce o sa ma fac fara el, bunul meu duhovnic. si totusi parca dansul a avut grija de toate si dupa moartea lui. a lasat un alt preot bun in locul lui sa nu ne simtim cumva orfani...un om minunat, un sfant!
|