Citat:
În prealabil postat de windorin
Multumesc pentru ca mi'ai amintit de acest lucru - Cartea lui Osea. Chiar acum vreo saptamana am inceput sa citesc Vechiul Testament. Am deschis la Cartea I Regi, acolo unde se vorbeste despre Saul si David. Cum termin Cartile Regilor, astept sa incep Profetii.
Da, este tare minunat si greu de inteles acest episdo din viata lui Osea.
Prin aceasta, cred ca el L'a preinchipuit pe Hristos, care a luat firea umana, intru o unire neamestecata si vesnica.
|
Da, dar Hristos a luat firea umana din Fecioara Maria, si bunicii: Ioachim si Ana, deci ar fi chiar firea umana in totalitatea ei...sau conteaza foarte mult vasul din care s-a intrupat, vas care nu se poate asemana sau amesteca cu celelalte?
Deci...e aceeasi fire, sau mai mult a luat o parte din ea...pentru a se intrupa, dar ne avand inscris in codul genetic pacate de genul desfranarii( la modul in care faci tu referire la el)?
De ce ai ajuns atat de concret la pacatul desfranarii? De ce ai ales acest prototip al desfranatei, intr-un anumit sens...si nu iei toata activitatea Mantuitorului in ansamblu, sau toti oamenii pacatosi cu care a intrat El in contact si pe care i-a vindecat: vamesi, posedati, bogati, mandri, farisei, tradatori????
Tu se pare ca ai ales in special pacatul desfranarii, dar de ce ai inteles lucrurile doar asa...si faci un amestec intre firea umana desfranata luata la modul general, care nu poate insemna preponderent desfranata/prostituata( in sensul in care cineva are experiente sexuale cu 20 de persoane) si desfranarea in care tot bati tu...dar care de fapt poate fi caracterizata de o multime de alte pacate?
Acestea fiind spuse, cum s-a ajuns la concluzia ca cel care s-ar casatori cu o desfranata ar fi caracterizat de sfintenie..mai mult decat unul care se casatoreste cu o persoana barfitoare?

Nu fiecare se casatoreste pentru ca simte o chimie, o compatibilitate cu cineva anume...in timp ce pentru unii, nu...intr-un mod inexprimabil?
Asta e adevarul dom'le...