View Single Post
Vechi 07.04.2010, 16:02:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Da, unicul meu scop in viata este sa te descurajez pe tine.
Nu stiu ce vrei sa faci, eu vorbeam de starea ta generala si de cum iti merg gandurile. Nu am scop sa te daram, si nu cred ca preotul are asemenea intentii.
Aici ne apropiem de adevar.
Nu stiu ce vrei sa faci, ma gandeam ca faci un curs de studiu al Bibliei sau ceva in aceasta directie. Din aceasta perspectiva vorbeam. Nu era mai simplu sa ne spui ce ai vrut sa faci si ce a iesit?

De unde ti-a venit asa o idee cu studiul Bibliei? Nu sunt teolog. Da am avut si ideea sa propun parintelui, nu sa fac eu cateheza pentru adulti, copii, intalniri ca sa discutam probleme de religie si sa ne lamurim (ceva in sen sul forumului).

De ce copii nu? Eventual poti sa-i infiezi. Sa cresti un copil sa fie un crestin destoinic e deja mai mult decat o suta de cursuri, serate etc. Daca nu poti nici sa-i infiezi, poti sa mergi la o fundatie care se ocupa de case de copii si sa te duci la ei si sa te joci cu ei, sa le citesti povesti etc. Sa le fii un fel de mama/doica part time. Ma gandesc ca probabil problema e ca tu vrei sa fii tu conducatorul si initiatorul propriului proiect, de ce nu te alaturi la un proiect/cauza care exista deja, ca un simplu membru?

Am mai scris, probabil ca n-ai citit. Nu am posibilitati materiale acum si nu-ti da voie nimeni (aici cel putin) sa te aocupi de copii undeva da ca nu ai pe ai tai, sau exprienta/scoala in acest domeniu. Nu, nu vreau sa fiu conducator, dimpotriva. Nu exista nici un proiect la ora asta. Vroiam sa initiez unele: revista, biblioteca, cele de mai sus (cateheza, cerc de discutii), asociatie culturala pentru sprijinirea oamenilor necajiti sa faca ceva ce le place (cultura, sport, lucru manual), spirjinire copii, seniori, etc. Numai eu singura nu pot face asta

Poti sa faci milostenie oriunde si oricand, doar ai grija sa nu o faci decat in numele tau si din mila lui Dumnezeu.
asta o fac oricum, n-are a face insa cu ceea ce caut/vreau eu

Cum poti preda ceva ce nu ai inteles? Probabil ar fi bine sa te dedici activitatilor de caritate.

Ce sa predau? Poate doar sa invat copii ceva lucruri de baza, sa le povestesc la nivelul lor despre Iisus si credinta. In rest nu vreau/nu pot sa predau eu nimic. Activitati sociale si de caritate vreau sa fac.

Si mi-ar fi placut si sa pot citi la slujbe psalmi ci mai este nevoie. Asta insa nu are voie o femeie decat poate in anumite conditii. Nu stiu.
Firul se numeste "Biserica si discriminarea femeii". Ce trebuia sa inteleg eu altfel?
Multe.
Nici eu nu am voie sa fac mai nimic si nu sunt femeie. Pot decat sa merg la slujbe si atat. Biserica nu e doar cladirea templului. Si obstea e biserica si acolo avem voie sa facem multe, doar sa fie placute lui Dumnezeu. In ce priveste templul respect regulile impuse. La fel si la sediul firmei unde lucrez, la fel la cinema, magazin etc. Fiecare loc are regulile lui si trebuie sa le respectam. Ti-am zis, iti irosesti energiile aiurea.

[i]Aici ajungem la un mare adevar. Acum stiu in fine. Esti barbat. N-ai cum sa ma intelegi, sau sa intelegi subiectul in discutie. Si nu mai spune asa. Ai voie sa faci ce vrei, sa stai unde vrei, sa intri une vrei in biserica si in lume. /I]

Fa si tu ce poti si incearca sa primesti binecuvantare ca sa nu se transforme intentiile bune in roade amare si sa te intristezi si mai tare. Doamne ajuta!
Pai cum sa primesc binecuvantare daca nu am voie sau nu vrea preotul sa faca nimic din toate astea. Cui sa cer?
Ti-am raspuns din nou, punctual. Nu stiu daca ma intelegi mai bine acum.

Last edited by sophia; 07.04.2010 at 16:17:49.
Reply With Quote