Citat:
Citat:
Dar mă mir cum de nu vă puneți problema ridicată și la voi, voi cum stați, adică în cazul vostru:
-la ce visați?
|
Păi noi nici când dormim, nici când suntem treze, nu visăm. Dar uite că visează alții și ne intrigă visele lor, că ei zic că ale lor sunt aievea.
|
Păi voi visați cu ochii dăschiși, voi aveți himera direct lipită pe cornee, că altfel cum să vă intrige ceva bun decât că vă pocnește fata aia morgană din apțibild direct în moalele capului și pe voi vă doare, crezând că de ea vă doare și iată că apoi tot de la ea, pentru ea vă și intrigă, fiindcă altfel ați căuta cu bună credință cine are dreptatea, ea sau alții, și nu ați veni mereu cu intrigile dintre fetele morgane pe aici, intrigi insinuatorii ce se insinuiază fiindcă apar ca din nisip arătându-și goliciunile apoase demascate ca să vă intrige expre pe voi că de ce vă ia vouă alții întietatea, că numai vouă vă ia, înaintea arababilor lui rhabibi și deci iată că vă ia maul... întietatea.
Și ziceți că voi nu visați la stele verzi pe păreți și prin visele altora, ci că pe voi vă intrigă interesul ascuns? Și de ce mă rog frumos vă intrigă? Păi interesul poartă fesul dar de ce visele altora vă intrigă? Sau mai degrabă fiindcă ați rămas numai voi fără vise și nu mai știți de unde vă vine interesul ăsta mieunător că îmi pare că vă plângeți mereu ca să nu cumva să vi se fure vouă tocmai visele pisicilor morganice... mă-nșel? Păi nu v-am zis că alea sunt pisici? Mici. Și că ce se naște din pisikaa șoareci mănâncă și apoi se suie și după porumbei? Că cine mâncă azi un ou mâine va mânca un bou de aur și nu un vițel. Deci cât o să tot umflați baloanele de săpun suflate prim mărarul dat ca zeciuială ca desenând pe păreți pisici cu musteți albe albe așa ca de lapte să mă momiți cu momițele, cu pipopotele gâsculițelor?
Citat:
Citat:
-la ce nădăjduiți și în ce și în cine?
|
Așteptăm învierea morților și viața care va să vină, de la Cel care a promis-o.
|
Și când El Vine și Lucră voi vă apucați să-L tăgăduiți ''până pică pe spate''? Îl pândiți să-L persiflați și pe El tot așa ca și pe toți proorocii Lui? Sau dacă vine la voi e bine, numai la voi, dar dacă vine și la alții atunci nu e bine, e rău... Păi vine cu Darul Său la cine Vrea El și se arată cui Vrea, că acolo merge și se milostivește la Cine L-a trimis Tatăl... că e în cămări sau că e în pustie... Uite-L aici dar uite-L și acolo... Dar absolut tot ceea ce face pentru om a dat mai înainte scris și mărturisit prin prooroci, deci să nu credeți altfel... dar voi iată că susțineți că Hristos nici nu este prooroc din moment ce tăgăduiți la nesfârșit Duhul Proorociei. Păi ce a mărturisit ucenicul Cleopa în drum spre Emaus? ''Era un prooroc puternic în Cuvânt și în faptă... care a murit și femeile noastre ne-au amețit că cică au văzut arătare de îngeri pe la mormânt''... deci dacă a înviat și noi și voi Îl așteptăm, proorocia i-o fi rămas moartă și nu vine împreună cu ea atunci când vine? Sau poate că voi nu ați vrea ca să scrie mai înainte prin prooroci ci ați vrea să apară așa pe nepusă masă, așa ca un jolijoker din teancul de cărți... , dar pentru mulți cam așa va veni, crezând ei ca iar a venit ca să le fure veniturile din bancă. Cum au crezut și aceia, care nici până azi n-au aflat ce pierd.
Citat:
Citat:
-cui anume slujiți și pentru ce anume o faceți?
|
Nu suntem în slujba nimănui și nu ne plătește nimeni – adică o facem gratuit. Iar dacă vrei să știi ce facem, iată, ne dăm și noi cu părerea, cum fac și alții pe acest Forum.
|
Păi dacă gratis vă dați cu părerea, atunci pentru ce atâta pătimășie și orbire cu forța, sau sunteți mațochiste? Dacă v-a dat afară nenia cu pisikaa și tanti grijania și și-au angajat pe altele, mai serioase, atunci nu pot decât să mă mir pentru ce atâta încleștare sufletească spre a dovedi voi că ce... că pricepeți numai și numai anapoda? Că nu vreți să vă lăsați înșelate? Păi nu-mi arătați mie că nu vă lăsați înșelate că eu văd prea bine că sunteți complet înșelate, ci mergeți de arătați la nenia oculistul cristalinul vostru sau cornea sau retina ca să vă caute dacă nu aveți pitici pe creier născuți din fetițele morgane lipite în apțibild, copilașilași apăruți așa cum ar răsări ceva ca din nisisip, că mie îmi pare că deși sunteți fete bune, parcă totuși nu e comentariul vostru, ci e un comentariu cusut cu ață mindigou la miștou, ca să iasă tapetul de formă pe păreți...
Deci vedeți voi dragile mele lingviste, că nu se poate păcăli la nesfârșit, așa că trebuie să vă gândiți și la vremile când nu o să vă mai puteți păcăli și o să trebuiască să-l plătiți pe păcală să se dea în spectacol pentru ca să nu vă apuce niște junghiuri de la ploaie printre genele false cu care v-ați dus la oculist ca să vă bage și pe voi în seamă și să vă compătimească fiindcă ați făcut urdori amare de vi s-au lipti pleoapele... de la zațul de cafia și de la fumul de țigară în care v-ați adâncit cu ghicitul în lingvisvism... deci dacă întri în horă o să trebuiască să joci și cu păcală și cu tândală până la urmă... și când o să se arate urmele de la pisikaa aia atunci nu te aștepta că o să o ție nenia în lesă, ci ar trebui să știi că după aia o să-i dea drumul și la erete ca să vă clonțănească în moalele capului, adică acolo unde e moale... până vă clătiți complet cu îndreptări de la starea voastră.
Deci v-am cerut mereu un pic de milă de ce a mai rămas ascultător în voi însele, că nu-mi place să asist la filme horror în direct, că Păcală uite-l că se poate da și peste cap și iar se preschimbă în harap... alb, alb, alb ca varul de groază când vă vede pe voi așa speriate și încremenite în proiect cum stați ca la dentist să vă explice cam ce aberează... și de ce își dă aburi... din ăia fără apă... ca ăia de la tutun... Păi ce e de explicat de la Păcală cu frații săi păcăliți de păcălici? Pcăcliți sărmanii că doar le-a tăiat nenia și nasul dar și limba după ce au slujit la aristocrat... sau ați uitat?