View Single Post
Vechi 07.04.2010, 22:02:20
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Aveti dreptate amandoi, si Windorin, si Andrusca CIM, numai ca unul e cu teoria, alta cu practica...

Eu una nu stiu cu ce sunt, dar atata stiu, ca imi place sa iau in calcul toate posibilitatile, bazandu-ma si pe realitatea inconjuratoare, stiind si faptul ca oamenii sunt diferiti, actioneaza diferit..si simt diferit, de aceea as intelege sa se afirme ca cei care au ajuns sa iubeasca pe cineva mai diferit, simt ceva foarte frumos, poate mai frumos decat unii, si mai putin frumos decat altii...dar nici sa se ajunga la comparatii cu Mantuitorul, cu sfintii...si alte asemenea fantasmagorii, cand adevarul il stiu de fapt numai persoanele in cauza.

Nu mi se pare deloc ok sa cred ca de acum sfintenia se poate rezuma la niste persoane care s-au casatorit cu desfranati intr-un grad mai mare, concret si vizibil, cand pur si simplu...aceasta decizie nu poate conduce spre o asemenea concluzie...

Mai mult, mi s-a confirmat ca cei care s-au trezit in acest context, si aud ca altii afirma cu sinceritate, in dreptul lor, in originalitatea lor " Eu nu as putea face asta!"...ataca foarte agresiv, si isi ridica cumva alegerea deasupra celorlalte valori crestine...cand asa ceva e inadmisibil.

Cred cu certitudine ca fiecare om are drumul lui, unii casatorindu-se cu desfranati, altii cu crestini model...altii cu crestini mediocri...si cu totii simt ceva frumos...dar pana la mantuire avem cu totii mult ovaz de mestecat, si nicidecum sa se afirme ca daca cineva s-a casatorit cu cineva anume...gata, va fi pictat pe peretele exterior al vreunei Manastiri, doar pentru ca suna frumos...sa dam asa din cap " Da, da , da...sfant, sfant...numai un sfant!" precum cateii aia de jucarie din masini.
Reply With Quote