Hristos a inviat!
Draga mea, imi este foarte greu sa spun exact totul despre aceasta boala. Noi cand am descoperit aceasta tumoare a fost o chestie intamplatoare. Initial multi medici au confundat durerile de picioare ale sotului meu cu reumatismul, ceea ce a si ingreunat descoperirea bolii din timp. Am ajuns la Iasi pentru o artroscopie, banuindu-se ca ar fi fost vorba de o ruptura de menisc. Prima investigatie facuta de sotul meu a fost banala RAZA, investigatie pe care multi medici din Barlad nu au recomandat-o in cazul nostru. Dupa ce s-a vazut aceasta tumoare pe radiografie, medicul ortoped a banuit despre ceea ce ar putea fi vorba. In urma investigatiilor facute ulterior , s-a confirmat ceea ce s-a banuit din prima, dar asta datorita ochiului bun al domnului doctor. Sotul meu a fost internat pentru analize de sange si altele. Documentele medicale din dosarul medical intocmit de domnul doctor nu au ajuns in posesia mea, drept pentru care n-am cum sa te lamuresc in ceea ce te priveste aceste valori iesite la analizele facute de sora ta. In cazul sotului meu s-au facut urmatoarele investigatii: examen imagistic IRM, artoscopie la genunchi, biopsie pentru a se stabili natura tumorii- care a fost si cu grad inalt de malignitate, analize imunohistochimice, pentru diferentiere de alte tipuri de tumori decat cea banuita, aceasta din urma este pentru a se confirma cu certitudine. Toate aceste investigatii au durat destul de mult timp, mai bine de o luna de zile, asta si datorita sarbatorilor de la sfarsitul anului, timp in care multe cabinete particulare nu au lucrat.
Sfatul meu este sa va miscati foarte repede cu aceste analize , pentru ca acest cancer osos este foarte agresiv- asta depinde in ce stadiul se afla la voi, daca este de marime mare. La noi intr-o luna s-a dezvoltat de la marimea unui ou- pe 20 decembrie, la 26 de centimetri- la inceputul lunii februarie.
Poate da Bunul Dumnezeu sa nu fie aceeasi situatie la sora ta cum a fost la sotul meu. Boala este cumplita, iar voi trebuie sa fiti niste oameni pozitivi, luptatori. Dumnezeu are cu fiecare din noi cate un plan.
In ceea ce priveste evolutia bolii sotului meu nu pot decat sa-i multumesc Milostivului Dumnezeu pentru marea Sa MILA fata de el, de mine si de fetita noastra. Vasile a inceput chimioterapia la Iasi, este la a doua cura de citostatice, tolereaza destul de bine substantele prescrise, ma refer ca nu are stari de voma sau lipsa poftei de mancare, simte doar o lipsa mica de putere, a inceput sa-i cada parul. Cred cu certitudine ca rugaciunile il ajuta foarte mult sa treaca cu bine peste aceste momente.
Va doresc multa putere , foarte multa credinta si cu Dumnezeu inainte!!!!!
Doamne ajuta!
Last edited by stasylena; 07.04.2010 at 22:53:12.
|