View Single Post
Vechi 07.04.2010, 23:57:11
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu m-am nascut intr-o familie ortodoxa practicanta, bunica ma ducea de micuta la biserica si la cimitir (ce frumos era pe atunci ), nu prea intelegeam eu ce se intampla, dar imi placea, ma uitam mai mereu in tavanul bisericii, la Hristos Pantokrator... cand am crescut mai marisoara, preferam sa ma uit la Hercule si la Xena duminica, dar ai mei ma luau taras la biserica, dar mie imi placea ... apoi, pe la vreo 10-12 ani am vazut ca ai mei tin post (numai prima si ultima sapt de post si miercurile si vinerile din an) si ca numai mie imi gatesc de dulce si asa m-am gandit sa tin si eu post si ai mei s-au bucurat tare... am avut profesori de religie foarte buni in scoala generala. Prin liceu, am observat ca unii prieteni ai mei tot vorbeau despre un personaj important in viata lor, duhovnicul, in timp ce eu ma spovedeam cu ai mei la cine se nimerea, in fuga... si ca ei citisera niste carti de care eu nu auzisem niciodata (Pateric, Filocalia). Prin facultate, la insistentele unuia dintre acesti prieteni, m-am hotarat sa imi fac si eu duhovnic si la scurta vreme l-am si gasit si de atunci, am inceput si eu sa am o oaresce viata duhovniceasca. Atat. A, si imi petrec destul timp pe acest forum, invatand multe lucruri....