Citat:
În prealabil postat de anna21
Nu te-am indemnat la explicatii, ci la gandirea a ceea ce inseamna ASCULTAREA.
Si asta doar pentru ca i-ai acuzat pe altii de neascultare si erezie. (Mi s-a parut de ras, stiind ca tu esti dintre cei pro-modernitate in biserica.)
Crezi ca ei fac ceea ce fac fara binecuvantarea duhovnicului?
Intentia mea nu a fost sa te jignesc. Doar sa o lasam mai usor cu: uite ca nu asculta! Uite ca este eretic.. etc.
Noi cunostem invatatura bisericii? Noi nu o calcam din nestiinta?
|
Cred ca traim niste vremuri foarte interesante, chiar un soi de premiera de la Luther incoace.
Daca cu Luther diavolul a reusit sa loveasca in autoritatea si valoarea de adevar a Scripturii, mai nou a reusit o similara lovitura de maestru al rautatii in doi piloni de baza ai ortodoxiei: ascultarea si Sf. Traditie.
Astfel putem vedea acum ca ascultarea si chiar binecuvantarea nu este o garantie cu final fericit.
Poti face ascultare de un preot care se substituie lui Dumnezeu si iti da binecuvantare sa spui prostii.
Poti cunoaste scrierile Sf. Parinti si sa le intelegi si sa le folosesti gresit, fara a tine cont de realitatile si nevoile lumii in care traiesti.
Cine poate contrazice cutare scriere cum ca nu ai voie sa intre in casele de rugaciune ale ereticilor?
Dar uite ca romanii din Londra tin Liturghia intr-o biserica anglicana pusa cu bunavointa la dispozitia lor de eretici.
Sau in Italia intr-o catedrala catolica.
Este un lucru bun? Rau? Se mai preface painea si vinul in Trup si Sange astfel?
Cred ca Dumnezeu este cel mai in masura sa judece.
Dar unii se ambitioneaza (pretind) cu omenesti sfortari sa fie vocea lui Dumnezeu pe pamant..