Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?
Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)
Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?
|
De ce confundati ortodocsii cu ortodocsii practicanti? Sunt mii si mii de oameni care fac o gramada de lucruri, dar nici macar nu stiu de ce le fac, pentru ca nu isi cunosc religia, nu cunosc Sfanta Scriptura si nu Il cunosc pe Dumnezeu.... Fac asta pentru ca stiu ei ca asa trebuie sa faca...
Sunt multi oameni ce cred ca tot ce face un ortodocs e permis de Biserica (si aici ma refer la sectari)...
De exemplu, sotul meu vrea sa mergem in Mai in Romania la nunta unui var de-al lui (penticostal si el). La inceput am refuzat numai pentru faptul ca in Februarie eu am botezat un copilas si nu a vrut sa vina cu mine la masa (ca-n Biserica nici n-am indraznit sa-l chem). Enervandu-se pentru refuz, a inceput sa-mi zica: "vino sa vezi o nunta crestina, in care Il slavim pe Domnul". Am ramas socata: pai noi pe cine slavim, l-am intrebat. Pai ce la voi exista nunti crestine? Mergeti la Biserica cu nanasii (beton de beti), spune popa ceva mecanic, satul si el de cate ori a repetat aceleasi tampenii, iesiti de-acolo si "muzica si dupa el"; va imbatati si toata nunta e mai mult pentru bani..... etc, etc....
Apropo' de ce zicea penticostalulmantuit: gandeste-te ca sotul meu a cazut la sectari de un an. Noi am avut o nunta crestina (fara lautari, doar cu nasii la Biserica si cativa prieteni la masa acasa), copiii sunt botezati crestineste (fara cumatrii cu bani grei) si el uita toate astea si-mi spune "la voi" e rau, vino la noi sa vezi o nunta crestina... Cum poate uita si da un om totul la o parte in nici un an de zile?.... Explicati-mi ca nu stiu ce sa mai cred (tind sa ma gandesc ca i-au spalat astia creierii...)
Iarta-ma penticostalulmantuit