Citat:
În prealabil postat de AlinB
Parca n-as vorbi romaneste..
Nu este vorba de Adam si Eva ci de povestea androginului care tu ii dai crezare: "entitate androgina" - nu exista asa ceva in mistica ortodoxa.
"Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie. " (Facerea 1:27).
Mai reveniti la Biblie din cand in cand, lasati diversi guru chiar cu recomandari ortodoxe.
|
blablabla - pe romaneste
Chiar daca revenim la Biblie - si mereu o facem - cine se pricepe sa interpreteze corect mai ales Facerea si Apocalipsa? Mai nimeni.
Entitate androgina (din cate stiu, andros=om sau barbat si gunes=femeie) este exprimarea mea ca sa inteleaga cititorii ca omul originar era un singur trup, dar doua persoane. Barbat si femeie, Adam si Eva, asa cum scrie mai sus, facut[i] dupa modelul divin care este comuniune de Persoane intr-o singura Fiinta.
Daca omul nu cadea in pacat, omenirea arata altfel, se inmultea altfel, totul era diferit in sensul bun al cuvantului. Dar a intervenit Despartitorul, ingerul cazut, care a cauzat caderea in pacat, drept urmare omul a fost si el despartit in doua trupuri diferite, vezi versetul celebru cu coasta lui Adam.
Dar, cum ti-am mai zis si cu alta ocazie, nu e nevoie sa crezi asta. E optional. :)