187. “Fenomenul Pucioasa”: un “fenomen” cu trei explicații posibile (I)
I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (V)
Exemplul 8. În care, “Tatăl Ceresc” vorbește prin gura Verginicăi cu duhurile, care se plâng că n-au sălaș în prag de iarnă (deși dialogul se poartă în luna iunie, în toiul verii), din cauza unor probleme locative cam încurcate, apărute în ceruri, dar despre care Tatăl se pare că nu fusese informat la timp. Din dialog rezultă că situația nu e deloc nouă, că spiritele au rămas fără case și au făcut frigul și foamea până acuma:
“ Plâng duhurile. De ce plângeți, măi copilași?
— Plângem, Tată, că nu avem sălaș. Nu avem masă și casă, și viscolul ne așteaptă.
— Nu mai plângeți, copilași, căci un îngeraș Mi-a spus că va veni Cineva și vă va lua în patria Sa. Unde vă sunt casele?
— S-au pustiit, și pe noi ne-au alungat și am trăit afară, în frig, fără adăpost și fără hrană.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19 iunie 1978)
Exemplul 9. În care grăiește Domnul, apoi Maica Domnului vorbește prin gura Verginicăi cu poporul pucios creștin. Ea vine în zbor, cu Duhul, și împreună cu ea mai sunt cooptați în echipa aeropurtată autonomă (adică, fără a mai apela la serviciile vreunui avion, probabil fiind și prea mulți) Fiul ei, Tatăl, ucenicii și sfinții:
“ Grăiește Maica Mea ție, popor creștin.
Eu sunt care vorbesc: mama Fiului ceresc. Și cu mine e Fiul meu, e și Tatăl, Dumnezeu Creatorul cerului și al pământului, sunt și ucenicii și sfinții. Am venit nu cum se plimbă oamenii cu avioanele; am venit în zbor, cu Duhul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 septembrie 1978)
c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor
Exemplul 1. În care “Dumnezeu” vorbește din gura Verginicăi, arătându-i că ea are darul de a auzi cuvintele Lui rostite din gura ei. În plus, o îmbărbătează ca să nu renunțe a “trâmbița”, căci “El” îi promite că va veni și vremea ca să fie crezută în tot ceea ce grăiește:
“Vezi, Verginico, ce dar mare ai? Ai darul să auzi cuvintele Mele și de bucurie și de întristare. Vezi? Să prețuiești darul acesta, Verginico, să nu-l arunci, că va fi și vremea să fii crezută de toți.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 29 mai 1965)
Exemplul 2. În care “Dumnezeu” recunoaște că vocea care iese din gura acestei ființe (Verginica) nu este a ei, ci a Lui, iar când va muri ființa, va vorbi prin rămurică de copac:
“ ...Copilașii Mei, vorbesc prin gura acestei ființe. Fiți treji și nu-L judecați pe Dumnezeu, căci cine judecă, judecat va fi, și dacă nu va mai fi această ființă, Dumnezeu va grăi prin rămurică de copac, [...]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 18 octombrie 1979)
După ce a murit Verginica († 14 decembrie 1980) a urmat o lungă perioadă de derută, în care Dumnezeul Pucioasei n-a mai vorbit deloc, probabil fiind prea ocupat ca să-și aleagă rămurica de copac prin care va vorbi. Apoi a început din nou să vorbească (5 februarie 1982), dar n-a vorbit prin rămurică de copac, ci prin rămurică de om: prin lelica Maria, sora Verginicăi. Netulburați însă , adepții pucioși au decretat de la sine putere că “rămurica de copac” a fost tot lelica Maria.
Exemplul 3. În care “Dumnezeul” Pucioasei explică de ce se folosește de vocea de femeie a Verginicăi (cu riscul de a semăna necredință în popor), arătând că vocea Sa bărbătească este acum de nesuportat pentru om. Promite însă că lucrurile se vor schimba atunci când va vorbi chiar cu vocea Sa:
“Fiule, repară vocea vasului Meu, repară credința, că nu vrea să creadă poporul. Zice că e voce femeiască, nu e voce bărbătească, nu e vocea lui Dumnezeu. Eu am strigat: “Cum Mi-e trâmbița, așa Mi-e și vocea”. Vocea Mea se va arăta la vremea sa, și cine va auzi, va încremeni, că și pietrele se vor sfărâma, și munții se vor dărâma la vocea Mea. Fii mulțumit așa cum Își arată Dumnezeu acum vocea prin trâmbița Mea, căci vine vremea să-ți arate Dumnezeu vocea Sa, și e rău, că nu te-ai pregătit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 17 noiembrie 1978)
Promisiunea nu s-a onorat decât pe jumătate. Astăzi, mesajele nu mai vin cu voce de femeie pământeană, ci cu voce de bărbat pământean. După moartea lelicăi Maria Tudorache ( și chiar mai înainte cu câțiva ani) mesajele nu mai vin prin gura unei “proorocițe”, ci prin scrierile ei, care reproduc ceea ce ea pretinde că aude. Este vorba de lelița Mihaela Tărcuță, care pretinde că-L aude pe Dumnezeu că-i vorbește tainic cu vocea lui... nenicul Nicușor Nedelcu! Este și motivul pentru care singurul orator oficios al mesajelor pucioșești este nenicul Nicușor, căci numai el poate reproduce corect vocea lui “Dumnezeu” (iar “Acela” nu mai vorbește acum cu voce de femeie muritoare, ci cu voce de bărbat muritor, copiind cu dibăcie inflexiunile vocii lui Nicușor). Pucioșii cred acum că le vorbește Dumnezeu, căci aud voce de bărbat, și iată așa s-a “reparat credința”.
|