Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Spre iertarea mea ,mie nu mi se pare deloc erezie canonizarea lui si vorba lui:''Mai bine moartea decat pacatul''.Doar acesta nu s-a sinucis.Mai sunt multi Sfinti tineri sau foarte tineri care si-au dedicat viata lui Hristos si au fost un model demn de urmat de ceilalti tineri si oameni.Dominic nu ura viata,nu astepta moarte sa scape de pacate si astepta moartea ca sa se uneasca cu Hristos ,cu Dumnezeu,ca sa se desavarseasca.Vorba lui eu o inteleg ca si cum daca ar fi sa aleaga intre moarte si pacat,din ura fata de pacat si din iubire fata de Hristos ar alege moartea,unirea cu Dumnezeu,Hristos,desavarsirea si mantuirea sufletului decat pacatul si uratul.Nu vad unde ar fi erezia si nu trebuie sa exageram.Iertat sa fiu.
|
Repet depinde in ce context folosesti citatul,poate fi intrepretat gresit in zilele noastre.Sa nu uitam ca Sfintii au rabdat prigoanele si chinurile paganilor moartea pentru ei fiind trecerea la cele vesnice,momentul in care isi vor primi rasplata.
"Vorba lui eu o inteleg ca si cum daca ar fi sa aleaga intre moarte si pacat,din ura fata de pacat si din iubire fata de Hristos ar alege moartea,unirea cu Dumnezeu,Hristos,desavarsirea si mantuirea sufletului decat pacatul si uratul"
Tocmai asta e,Dumnezeu vrea sa biruim pacatul aici pe pamant,sa rabdam toate,nimeni nu vrea sa pacatuiasca insa asta e firea omului,toti uram pacatul de aceea Dumnezeu a lasat rugaciunea spre iertarea pacatelor "Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostrii" si desigur spovedania.