Citat:
În prealabil postat de mirabela
De unde atata superioritate ca noi suntem aia buni, si ei merita sa fie ironizati?
|
De ironiozat ma ironizez si pe mine, ca nici eu nu-s prea breaza. Si preotii fac ironii la predica ,si stii ce bine prind? Asa se mai trezesc si oamenii la realitate.
Toti meritam sa fim ironizati. Ne place sa ne complacem in mediocritate, in crestinism de forma dar sa nu cumva sa ne arate cineva adevarata fata ca ne suparam.
E de laudat cumva faptul ca in noaptea de Pasti oamenii se imbulzesc si pe strada , (curtea bisericii fiind deja ocupata ), ca sa ia lumina si la slujba ramane biserica aproape goala? Ce ar fi trebuit sa le spuna preotul acestor ,,crestini´´? ,,Bravo, ma bucur ca ati venit in nr. asa mare, acum duceti-va in cluburi si discoteci si ne mai vedem la anu´la Pastele celalalt!´´
Cu mult tact , parintele a facut cateva ironii fine si sa stiti ca au avut efect. In noaptea de Pasti la Sf. Litrughie au fost mai multi oameni fata de anul trecut. Unii chiar s-au simtit cu musca pe caciula si au ramas toata noaptea la slujba. M-am uitat si am vazut oameni care nu veneau de obicei la biserica.
Uneori, daca nu il ,,scuturi´´ putin pe om cu o mica ironie, el nu isi da seama ca greseste. El are impresia ca e pe calea cea buna si ramane in continuare nepasator fata de cele ale sufletului. Nu e vorba de a-l judeca pe aproapele , ci de a-i zice: ,,Trezeste-te, omule!´´