Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Pericolele sunt cel mai adesea insesizabile (căci temelia turnului Babel pare sănătoasă și solidă) dar uneori pot lua forme monstruoase. Amintiți-vă secta lui Jim Jones, “Templul popoarelor”, care a dispărut prin sinuciderea colectivă a aproape o mie de adepți care au băut otravă, dar a reapărut imediat într-o formă moderată, deoarece câțiva adepți au scăpat cu viață. Amintiți-vă de David Koresh. Amintiți-vă de “Copiii Domnului” , cerșind pe străzile marilor metropole ale vestului. Amintiți-vă de crimele sectei lui Charles Manson (“The Family”), ale sectei Aum sau ale sectei “Templul Soarelui”. Amintiți-vă de familiile destrămate ale adepților pucioși de la noi, care au lansat inovația “căsătoria nu este Taină, ci instituționalizarea desfrâului. Ea nu este de la Dumnezeu, căci Dumnezeu a oprit căsătoria! De acum încolo, toți copiii care vor mai fi născuți vor fi ai diavolului”. Amintiți-vă de Joseph Smith, care a inventat un alt “Isus Hristos” și “O Altă Evanghelie: Cartea lui Mormon”, și care a decretat că poligamia este un precept impus de Dumnezeu.
|
Am citit cu atenție postarea dumneavoastră și agreez în întregime ceea ce ați spus. Problema apare în momentul în care definim sectele și le enumerăm.
Dumeavoastră ați amintit: Templul Popoarelor, Davidienii, The Family, Aum, Templul Soarelui și altele. TigerAvalo9 nu vorbea însă despre acest tip de secte, ci el amintea Biserica Adventistă, Biserica Penticostală, Biserica Protestantă cu diversele ei ramuri. Alții de aici de pe forum scriau despre Secta Ortodoxă, știți?
În momentul în care sunt puse în aceeași oală Biserica Ortodoxă și Secta Aum, Biserica Penticostală și Templul Popoarelor sau davidienii cu adventiștii deja eu nu am nici o reținere în a-i acuza pe cei care comit o astfel de mârșăvie că sunt rău intenționați.
Nu vreau nicidecum să afirm că dumneavoastă ați făcut asta. Am spus deja că ceea ce ați scris este și părerea mea. Dar din nefericire există persoane care, într-un mod diabolic, induc ideea că de moment ce toate sunt „secte” toate-s la fel.
De fapt topicul deschis avea un alt subiect: „secta” penticostală, adventistă, protestantă. Era vorba de fapt despre Biserica Lui Hristos.