Imi pare rau dar trebuie sa postez din nou indemnul si parerea mea. 

Pana unde acest razboi catolici vs ortodocsi?Pana unde ura,rautatea si   contrazicerile?Uitam oare ca suntem Biserici surori,uitam oare ca   folosim icoane amandoua religiile?Uitam ca cinstim Sfintii minunati ai   lui Dumnezeu?Uitam ca aproape aceleasi Taine le folosim amandoua   Biserici,uitam oare dragostea lui   Hristos,toleranta,iertarea,iubirea?Uitam oare inceputul si istoria   Bisericii?Uitam oare Biserica Crestina care a existat odata?Uitam oare   dragostea catolicilor si respectul catolicilor fata de noi?De ce ne   contrazicem in tot,de ce credem ca ei sunt pacatosi,urati si mai stiu eu   cum(lucru absurd),de ce credem ca numai noi ne mantuim si detinem   adevarul absolut?Cum poti sa spui ca un catolic se duce in iad?Cum poti   sa spui ca urasti un catolic si sa-l ataci si sa-i ataci  traditia?Suntem  crestini,credinciosi sau laici cu interese  politice?Uitam oare ca  Mantuitorului ii place dragostea,iubirea si  respectul fata de  ceilalti?Mai ales ca sunt catolici,foarte apropiati  de noi si cu aproape  aceleasi obiceiuri ,mentalitate si traditie?Eu  sunt ortodox si nu  doresc sa imi schimb religia.Pretuiesc  ortodoxia,citesc cartile  Sf.Parinti,imi plac Sf.Parinti ortodocsi dar  am mare respect si pentru  catolici,mi se par fratii nostri,sunt mandru  ca atatia oameni sunt  crestini,atatia oameni sunt catolici si  ortodocsi.S-au pus intrebari pe  teme de casatorie,multi au indemnat  oamenii respectivi care au cerut  ajutor sa treaca repede la ortodoxie  ca e mare pericol,ca catolicii vor  arde in iad,ca catolicii sunt hoti  etc.Nu pare absurd,ilogic si  urat?Pare a realitate?Pare a ceea ce ne-a  invatat Hristos?Ce dorim?Sa  avem mai mult atei sau crestini(ortodocsi  si catolici)?Ganditi-va putin  la lucrul asta.Exista mantuire pentru  toti cei care respecta poruncile   ale lui Hristos Dumnezeu.De ce suntem  asa de ridicoli si spunem ca  catolicii sunt necurati sau ca unificarea  catolicilor cu ortodocsii(doar  ei,adevaratul crestinism) este satanic  sau mai stiu eu ce.E  absurd,ridicol,de tot rasul.NOI SUNTEM FRATI!Mereu  cautam noi ortodocsii  sa ii mai intepam cu ceva pe catolici,daca gasim  vreo neregula la ei  gata:uite ce au facut catolicii,ereticii..bla  bla.Oare asta ne-a zis  Hristos sa facem?Oare asta ii place lui  Hristos?Avem si noi,in ortodoxie  nenumarate cazuri,nereguli(calugarii  care stiti voi ce fac,preotii  acuzati de diferite lucruri,exorcizarea  de la Tanacu si multe  altele)Haideti sa incercam sa fim frati,sa ne  iubim si sa ne respectam  unul pe altul caci nu suntem atei si  rauvoitori.Hristos a inviat,Doamne  ajuta!Ce parere aveti de cele  scrise?Iubirea este cel mai de pret lucru.

|