Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
SPUNE CA VOR FI APOSTAZIA ORTODOXA LA 3 NIVELE ,RETIN CA PRIMUL L A NIVEL DE INSTITUTIE BISERICEASCA,IAR AL TREILEA PE CARE IL NUMESTE CEL MAI GRAV ESTE LA NIVEL DE PREOTI ,care sub motiv de ascultare de ierarhia apostaZiata devin sminteala pt crestinii de rind.De aceea ar trebui ca noi ,cei din societatea civila sa ne interesam si sa facem jalbe daca trebuie despre modul CUM SE PREDA TEOLOGIA LA FAC.DE TEOLOGIE ,DC. E adevarat ca s-a scos MISTICA si alte materii importante,dc e adevarat ca nu se dau burse pt studii la TESALONIC ,lasindu-i pe tinerii teologi sa cada in plasa catolicismului care le ofera burse gratuite ..incit apoi va fi usor ca unii ..pregatiti astfel sa apostayieze mult mai usor..iar acestia vor fi preotii care se vor ocupa de copii si nepotii nostrii ..iar noi stam indiferenti la acest aspect capital cu influente posibil nefaste in contextul actul cind anticristul este dezlegat si are minie mare asupra crestinilor ortodocsi !Iar noi stam si ne uitam? ..fara sa ne afirmam pozitia de mireni asupra pregatirii teologilor de viitor!..sa nu bedem padurea de uscaturi..chiar asa!!??!
|
Foarte buna postarea ta sofia, eu personal cred ca deja suntem in stadiul trei de apostaziere descris de tine. Este adevarat ca poate nu CHIAR de 100% cum se preconizeaza insa din cit vad eu ne apropiem de 90% ( Eu unul nu mai cunosc pe nici unul neipocrit, poate doar unul singur care-i monah, ATIT!) insa sper ca altii de pe aici inca mai cunosc si imi bazez cele 90% pe marturisirea LOR! ! !