View Single Post
Vechi 11.04.2010, 01:20:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Iertati-ma, dar cred ca e bine sa aveti tot timpul in minte faptul ca va aflati pe un forum crestin-ortodox.
Utilitatea practica fiind care?

Citat:
Parerea BO este divergenta de cea a BC in unele probleme si asa trebuie sa ramana.
Divergenta de dragul divergentei?
Si daca anumite lucruri nu se dovedesc la o analiza mai atenta atat de divergente?

Citat:
Oricat de bine am intelege motivatia, pentru care BC a adoptat Filioque s.a., tot nu putem schimba invatatura BO, acceptand ceea ce nu ii este propriu.
Pai sa-ti zica Mihnea Dragomir si poti verifica istoric cam de cand exista Filioque in apus.
Si daca a fost motiv de schisma pana la fatidicul an 1054 si de atunci incoace.

Citat:
Inteleg insa ca astfel trebuie sa creada catolicii, acestia aflandu-se in comunitate cu Papa. Ortodocsii sunt in comunitate doar cu Hristos si Sfintii Parinti.
Poate ai vrut sa spui comuniune.

Este ignoranta sau rautate gratuita?

Ei cred asa pentru ca se afla in Biserica Romano-Catolica si astea sunt crezurile romano-catolice.

La fel si in ceea ce te priveste, faptul ca faci parte din Biserica Ortodoxa te obliga sa-i accepti neconditionat dogmele.

Remarci in genul cum ca te afli inconjurata de Sfinti, Ingeri si ploua asupra ta cu har pe cand ceilalti stau inconjurati de smoala si pucioasa nu-si prea au locul intr-o discutie rationala si obiectiva.
Pur si simplu pentru ca nu au nici o utilitate practica. Si nu numai.

Last edited by AlinB; 11.04.2010 at 01:23:08.
Reply With Quote