View Single Post
Vechi 11.04.2010, 05:32:45
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit 2 posibile incendii evitate cu ajutorul si datorita Maicii Domnului

Mie, de ex., mi s-a intamplat de 2 ori (numai cat rememorez eu, din amintiri) mai 'semnificative' sa las ori sa uit lumanari aprinse de la care ar fi putut sa-mi ia foc si casa, respectiv apartamentele inchiriate, cat si cartierul intreg - adevarate incendii de proportii catastrofale ar fi putut fi cauzate din cauza unor lumanari uitate aprinse!... dar de fiecare data, nu stiu cum se face, ca m-a salvat Maica Domnului, Careia Ii MULTUMESC din tot sufletul, nespus de mult, si Careia Ii port recunostintza vesnica!...

O data am lasat si uitat, pe un shervetzel din hartie, o lumanare destul de mare, in carcasa din aceea rosie din plastic, aprinsa, alaturi de o candela care ardea cu ulei, pe un pervaz din marmura al unei ferestre din pvc, si am plecat sa dorm la cineva acasa (adica am ramas peste noapte, urmand sa mergem undeva impreuna in urmatoarea zi etc). In seara urmatoare, cand am revenit la apt. meu inchiriat in care uitasem aprinsa lumanarea cu pricina, mare mi-a fost mirarea cand am observat ca o parte din pervazul ferestrei era vizibil arsa, dar candela cu ulei si fereastra din pvc neatinse, desi ar fi putut f. usor sa fi declansat un incendiu de proportzii!...

Alta data, in mod similar, am plecat intr-o alta vizita ceva mai lunga si am lasat o lumanare aprinsa in suport din lemn, sa arda in fatza mai multor icoane din lemn, si pe un suport/pervaz tot din lemn, iar cand am revenit, peste cateva zile, iarasi, nu mica mi-a fost mirarea/surprinderea sa constat ca suportul din lemn in care lasasem eu lumanarea aprinsa cand plecasem, fusese ars pe jumatate, apoi ca prin minune, celelalte obiecte din lemn (icoanele si pervazul) ramasesera neatinse/intacte, 'arsura' se oprise acolo, nu mai inaintase deloc si nu a provocat nici un fel de incendiu, cum s-ar fi putut intampla, D-ne fereste!...

Dar trebuie sa mentionez aici ca, intre timp, nu stiu ce ma apucase, ce fel de 'imbold' inexplicabil dar inspirat (din cate s-ar parea), si MULTUMESC LUI DUMNEZEU si PREASFINTEI SALE MAICI pt. asta (si pt. tot ajutorul primit, in mai toate celea, in viata, in gr-al), si citisem 'Paraclisul Maicii Domnului', in timp ce eram 'in vizita' la persoanele respective etc (am o carticica, format de buzunar, de rugaciuni cu 7 acatiste, printre care si 'Paraclisul M.D-lui', pe care o port cu mine in bagajul de mana, rucsac etc - depinde ce port - si din care mai citesc in timp ce calatoresc, fie cu trenul sau metroul, fie cu avionul etc). Probabil ca atunci o facusem din 'precautzie', fiindca eu cateodata mai am unele 'presimtziri' cand e sa mi se-ntample ceva rau etc (de ex. mi se tot zbate ochiul stang sau pleoapa stanga etc - stiu, suna cam superstitzios, si probabil ca este, dar nu ma pot abtzine sa ignor acest 'semn(al)', cu toate ca ignor multe altele in schimb, ca de pilda, cele cu pisica neagra sau cele legate de nr. 13 s.a.m.d.), dar ajutorul de Sus a fost o certitudine... Cert este ca am primit si simtzit ajutorul Divin si in aceste cazuri tocmai descrise, si de ambele datzi si situatzii/imprejurari!...
Reply With Quote